Romanii au marcat un an de la protestul din 10 august 2019, iar cazul Caracal le-a dat un motiv in plus sa ceara demisia guvernului, scriu jurnalistii publicatiilor straine despre protestele din Romania, noteaza Digi24.ro.

Zeci de mii de oameni au participat la Bucuresti la un miting pasnic impotriva guvernului social democrat, la un an de la protestul violent la care jandarmeria a facut uz de forta - scrie Reuters, intr-un articol preluat si de alte publicatii. Protestul a fost promovat de romanii care muncesc in strainatate, furiosi pe coruptia inradacinata, administratia publica slaba si incercarile coalitiei de la putere de a slabi sistemul judiciar - explica jurnalistii, care adauga negresit si ca Romania este unul cele mai corupte state ale Uniunii Europene.

"Stim ce ati facut vara trecuta. Romanii marcheaza un an de la protestul reprimat" - este titlul din editia in limba engleza a site-ului Radio Europa Libera. Demonstratiile au loc si pe fondul indignarii publice cauzate de reactia autoritatilor la rapirea si uciderea unei fete de 15 ani, caz care a aratat deficientele profunde ale politiei, mai precizeaza articolul.

Si ziarul francez Le Figaro scrie despre miile de manifestanti care au cerut demisia guvernului. Articolul mai aminteste si despre omagiul adus adolescentelor ucise - un caz care a infuriat Romania.

Despre protestele din Romania a relatat si presa germana. Deutsche Welle, televiziunea publica si Der Spiegel scriu ca la Bucuresti a fost un "protest masiv". Din nou au iesit in strada zeci de mii de oameni care au strigat "jos guvernul", "hotii" si au purtat pancarte pe care scria "coruptia ucide".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri