Guvernul va dezbate marti, in prima lectura, mai multe masuri pentru descurajarea criminalitatii, care se refera la majorarea pedepselor pentru fapte grave si deosebit de grave - omor, viol, rapiri, infractiuni contra libertatii si integritatii sexuale in cazul minorilor, a anuntat prim-ministrul Viorica Dancila, scrie Agerpres.

"In sedinta de astazi, vom discuta in prima lectura mai multe masuri pentru descurajarea criminalitatii si pentru protectia vietii si sigurantei cetatenilor. Pentru faptele grave si deosebit de grave: omorul, violul, rapirile, infractiuni contra libertatii si integritatii sexuale ale minorilor, trebuie aplicate pedepse mai mari. Pentru omor calificat vom creste pedeapsa minima la 20 de ani, iar pentru viol pedepsele vor fi mai aspre si vor fi cuprinse intre 5 si 12 ani. Pentru forma agravanta a acestei infractiuni, de exemplu, daca victima este un minor, pedeapsa va fi intre 7 si 15 ani. De asemenea, stabilim o incriminare mai aspra pentru infractiunea de lipsire de libertate. Va fi incriminata distinct ca varianta agravanta fapta savarsita prin rapire, ce va fi pedepsita cu inchisoare de la doi la opt ani. In cazul in care lipsirea de libertate are drept consecinta moartea victimei, pedeapsa aplicata va fi pana la 18 ani de inchisoare. Avand in vedere majorarea limitelor de pedeapsa, prin aplicarea regulilor concursului de infractiuni se poate ajunge la aplicarea detentiunii pe viata nu doar pentru omorul calificat. (...) Sunt masuri necesare, pe care ne dorim sa le transpunem cat mai rapid in legislatie, pentru a oferi un plus de siguranta si pentru a descuraja faptele grave impotriva cetatenilor", a declarat premierul, la inceputul sedintei de Guvern.

Sursa foto: By Josu Ozkaritz / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri