Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) investeste 363,3 milioane de euro pentru construirea podului peste Dunare in orasul Braila, cel mai mare proiect de infrastructura de dupa 1989, potrivit unui comunicat de presa emis de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania.

Proiectul implica construirea unor drumuri de legatura pentru a imbunatati conexiunile de transport dinspre Marea Neagra inspre nord-estul Romaniei.

Acest proiect, care face parte din reteaua transeuropeana de transport, va imbunatati legatura dintre nordul tarii, orasul Tulcea, Delta Dunarii si portul Constanta din sud. In prezent, conexiunea se poate face numai prin podul Giurgeni-Vadul Oii (aflat la 88 km la sud de Braila) sau cu feribotul de la Braila si Galati. De obicei, traversarea cu feribotul este inchisa iarna si primavara, din cauza inghetului, a cetii sau a furtunilor.

Noul pod va oferi o optiune mai rapida, durata traseului scazand cu aproximativ 50 de minute. Proiectul ar trebui finalizat pana la sfarsitul anului 2023.

„Acest proiect finantat de UE va imbunatati in mod clar calitatea vietii in regiune, prin trasee rutiere mai scurte si mai sigure. Prin conexiuni mai simple catre Moldova si catre Ucraina, proiectul de coeziune va contribui si la intensificarea relatiilor UE cu vecinii sai”, a declarat Johannes Hahn, comisarul pentru politica europeana de vecinatate si negocieri privind extinderea si politica regionala.

Context

Podul peste Dunare intre judetele Braila si Tulcea este unul din obiectivele anuntate de peste 20 de ani de autoritatile publice, pentru care s-au facut mai multe studii de fezabilitate.

Durata de realizare a investitiei este de 48 de luni, din care 12 luni proiectarea si 36 de luni executia, iar termenul de garantie este de 10 ani.

Contractul pentru executia podului suspendat peste Dunare in zona Braila a fost semnat in martie 2018 si are o valoare de 540 milioane de euro, iar antreprenorul lucrarii este Asocierea Astaldi SpA (Italia) - IHI Infrastructure Systems Co.Ltd (Japonia).

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri