Cheltuielile cu sanatatea in Romania au fost echivalente cu 4,99% din Produsul Intern Brut in anul 2016. Este vorba despre cel mai mic procent inregistrat in randul statelor membre ale Uniunii Europene, in conditiile in care media la nivelul UE este de 10% din PIB, arata datele publicate miercuri de Eurostat.

In ceea ce priveste acest indicator, Franta este campioana in Uniunea Europeana, cu 11,5% din PIB alocat sanatatii, urmata de Germania (11,1% din PIB) si Suedia (11%).

La polul opus, in 12 state membre UE, cheltuielile cu sanatatea sunt echivalente cu mai putin de 7,5% din PIB. Imediat deasupra Romaniei se situeaza Luxemburg, unde doar 5,47% din PIB este alocat sanatatii, insa Eurostat subliniaza ca acest lucru se datoreaza faptului ca Produsul Intern Brut in cazul Luxemburgului are un nivel ridicat.

Comparativ, in Bulgaria, cheltuielile cu sanatatea sunt echivalente cu 8,23% din PIB, in Ungaria cu 7,13% din PIB, iar in Polonia cu 6,52% din PIB.

Potrivit datelor Eurostat, procentul din PIB alocat sanatatii a crescut usor in Romania, de la 4,94% in 2015 pana la 4,99% in 2016, pentru ca in 2017 sa ajunga la 5,16%

Citeste si:
Romanii emigreaza masiv in ciuda majorarilor salariale! Cum se explica
Salariile romanilor au...

Sursa foto: Eurostat

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
RAPORT: Romania, in topul saraciei si mortalitatii in randul copiilor