Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat, joi, la inaugurarea spitalului de la Mioveni, ca ea considera ca in sapte ani vor fi finalizate si spitalele regionale.

Spitalele regionale de la Iasi, Cluj si Craiova vor fi gata in 7 ani, a anuntat joi ministrul Sanatatii. Sorina Pintea a precizat ca pana acum au fost finalizate cele 3 studii de fezabilitate, iar la Iasi a inceput procedura de licitatie. Constructia celor 3 spitale regionale despre care vorbeste Sorina Pintea, plus a altor 5, care au fost momentan abandonate, ar fi trebuit sa inceapa in urma cu 2 ani, in 2017, potrivit programului de guvernare al PSD si declaratiilor lui Liviu Dragnea, liderul PSD la acea vreme, din campania electorala din anul 2016.

"Spitalul din Mioveni, povestea a inceput in urma cu sapte ani: conceptie, proiectare, executie. Spitalele regionale, povestea lor a inceput in octombrie 2017, cand primul teren a fost transmis Ministerului Sanatatii. Suntem in 2019, avem trei studii de fezabilitate finalizate si proiectantii si constructorii pot sa va spuna ce inseamna sa faci un studiu de fezabilitate pentru o cladire de 150.000 de metri patrati cu logistica aferenta. Deci, am finalizat studiile de fezabilitate, acestea sunt depuse Ministerului Dezvoltarii si se pregatesc cererile de finantare pentru Bruxelles, la Iasi am inceput procedura de licitatie in paralel. Eu cred ca in sapte ani vom avea si spitale regionale, exact asa cum am promis", a spus Pintea, scrie Agerpres.

Prezenta, joi, la Mioveni, premierul Viorica Dancila a declarat, ca pana acum multi reprosau guvernantilor ca nu se fac investitii in sanatate, iar inaugurarea din Arges arata ca se fac investitii in acest domeniu.

Spitalul de la Mioveni a fost construit de la zero, are sase etaje, 250 de paturi si a costat 68 de milioane de euro. Joi a avut loc inaugurarea, insa autoritatile locale din Mioveni trebuie sa obtina avizele necesare functionarii unitatii medicale si sa angajeze medici pe posturile libere.

"Am venit la receptie, bineinteles ca orice lucru poate fi interpretat. Pana acum, multi ne reprosau ca nu se face receptia la niciun spital, ca nu facem nicio investitie in sanatate. Iata ca astazi vin la receptia acestui spital, vreau sa felicit pe domnul primar si administratia publica pentru implicare, un spital modern. Am vazut si aparatura pe care au adus-o in acest spital. Deci se fac investitii si cred ca acest lucru este important. Este o investitie la care Guvernul a participat, era normal sa vin la aceasta receptie", a spus premierul Viorica Dancila.

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, spune ca in luna decembrie acest spital va fi functional. "Investitia este de 68 milioane de euro: 20 milioane prin PNDL, 4 milioane din fondul de rezerva al premierului, 44 milioane Consiliul Local Mioveni. Este prima etapa, in urmatoarele doua luni vor fi receptia, testele, autorizatia de la Sanepid, licenta de la ISU si dupa vom preda consiliului de administratie aceasta unitatea spitaliceasca (...) Probabil ca in jurul datei de 1 decembrie sectiile actuale se vor muta in casa noua, urmand ca apoi consiliul de administratie si conducerea spitalului sa scoata la concurs posturile disponibile", a mai precizat primarul din Mioveni.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri