Fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu considera ca Sorina Pintea vorbeste despre spitalele regionale "mintind diferit la fiecare cateva saptamani altfel". Acesta se refera la declaratia ministrului Sanatatii, Sorina Pintea, care joi, la inaugurarea spitalului de la Mioveni, a declarat ca in sapte ani vom avea spitale regionale, conform promisiunilor facute.

"Le ascult des pe doua doamne, Gabriela Firea si Sorina Pintea, vorbind despre spitale. Gabriela Firea nu a facut absolut nimic, desi e deja de 3,5 ani in functie si a avut la dispozitie cea mai mare administratie din tara si bugete enorme (...). Sorina Pintea, pe de alta parte, ne vorbeste despre spitalele regionale mintind diferit la fiecare cateva saptamani altfel. Astazi ne spune ca: 'am inaintat foarte mult pentru ca povestea lor a inceput in 2017' si ca 'in sapte ani vom avea si spitalele regionale, exact asa cum am promis.' Oare asa au promis? Voi asa va amintiti? 7 ani?", a scris Voiculescu joi pe facebook, potrivit Agerpres.

Acesta adauga ca din 2014, cand Comisia Europeana "ne-a pus pe tava" bani pentru spitalele regionale, PSD nu a facut nimic.

"Nici macar un rand cu sens in vreun document intern din MS. Sorina Pintea uita ca terenurile pentru spitale au fost identificate deja in 2016 si acordul cu BEI a fost incheiat tot atunci, in timpul guvernului tehnocrat. Cand la MS erau in cabinetul ministrului profesionisti care vorbeau engleza. Dupa vreo 10 ani de lucru pe proiecte de investitii, inclusiv cu institutii financiare internationale precum BEI si BERD, stiam ca un proiect trebuie pregatit cum trebuie, nu cu firme de apartament sau cu de-alde Compania Nationala de Investitii, cum voiau Dragnea, Olguta si diversi functionari de la MS pe care PSD ii avea in buzunar", sustine Voiculescu.

Fostul ministru mai spune ca Sorina Pintea uita si de celelalte spitale promise de PSD: "de Spitalul Republican propus de Dragnea sefului UMF pentru sustinerea vadita din campanie, de Spitalul Municipal promis de primarul PSD Gabriela Firea, de Spitalul de urgenta promis de primarul PSD de la S1 Dan Tudorache si multe altele promise in Bucuresti si in tara".

De asemenea, Voiculescu sustine ca Sorina Pintea uita si de spitalele pe care impreuna cu ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, le promiteau la Craiova si Constanta.

"Las mai jos citatul din Orlando ca sa vedeti in ce hal te poate aduce boala asta grava (...): Am semnat un memorandum pe 2 spitale regionale. Constanta si Craiova vor intra maine in sedinta de guvern si in acest an se va incepe constructia care sa se faca intr-un alt sistem: acord guvern-guvern. Sunt doua state, un reprezentant e maine la Bucuresti, unul dintre reprezentantii acestor 2 state, Turcia, cu care se va face unul din cele doua spitale, la Constanta, regionale. Sunt spitale regionale de ultima generatie, deja construite in alte parti. Efectiv se ia proiectul tehnic, se copiaza, nu inventam noi nimic, sa nu mai pierdem timpul pe licitatii de proiecte tehnice si altele", se mai arata in postarea lui Vlad Voiculescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri