Ministrul Economiei, Niculae Badalau, a anuntat vineri, intr-o postare pe Facebook, ca in luna octombrie ar putea incepe constructia unui aeroport privat la Giurgiu, "unul dintre cele mai mari aeroporturi din Europa", iar compania care va investi in acest proiect este din Emiratele Arabe.

"Saptamana aceasta am avut o intalnire, alaturi de premierul Viorica Dancila, cu reprezentantii companiei ce se va ocupa de constructia aeroportului privat de la Giurgiu. In octombrie ar putea incepe lucrarile la Aeroportul Constantin Brancusi ce se va intinde pe 2.500 de hectare. Este un aeroport privat, iar Ministerul Economiei, alaturi de alte multe ministere, isi vor aduce contributia la aceasta investitie. Institutia pe care o conduc va contribui la construirea unei statii de putere de 350 de megawati. Se vor implica si firme romanesti, dar, de asemenea, si autoritatile judetene ar putea avea o contributie", scrie ministrul Economiei pe reteaua de socializare.

Potrivit sursei citate, aeroportul de la Giurgiu va fi si unul dintre cele mai mari aeroporturi din Europa, iar compania ce va investi este din Emiratele Arabe. Badalau sustine ca investitia ar putea fi gata in maximum 5 ani.

"Aeroportul va fi si pentru pasageri si pentru marfa. Va fi unul dintre cele mai mari aeroporturi din Europa, iar compania ce va investi este din Emiratele Arabe. Subliniez importanta uriasa pe care o va avea aeroportul, in ceea ce priveste crearea de locuri de munca, pentru economia judetului nostru, per ansamblu. Locul unde va fi construit este, deocamdata, confidential. Estimativ, investitia ar putea fi gata in maximum 5 ani", a mai scris Badalau pe Facebook

Sursa foto: Agerpress foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri