Jucatoarea canadiana de origine romana Bianca Andreescu a castigat primul sau titlu de Mare Slem din cariera, dupa ce a invins-o in finala turneului de tenis US Open pe legendara jucatoare americana Serena Williams cu 6-3, 7-5, sambata, la New York.

Andreescu, la 19 ani, ocupa locul 15 in clasamentul mondial, dupa ce anul trecut nu reusise sa treaca de calificari la Flushing Meadows, conform Agerpres.ro.

Ea a explodat anul acesta in circuitul WTA, reusind sa castige trei titluri, la Indian Wells, Toronto (dupa o finala in care Serena a abandonat din cauza unei accidentari) si US Open, astfel luni va urca pe locul 5 in lume, depasind-o si pe Simona Halep.

La primul turneu de Mare Slem al anului, Australian Open, Andreescu s-a oprit in turul al doilea, venind din calificari. De asemenea, la Roland Garros a ajuns pana in turul al doilea, abandonand din cauza unei accidentari la umarul stang din cauza careia a ratat tot sezonul de iarba, inclusiv turneul de la Wimbledon.

Serena Williams (8 WTA), care va implini luna aceasta 38 de ani, rateaza o noua sansa de a-si trece in palmares al 24-lea titlu de Mare Slem, dupa ce a pierdut finalele de la Wimbledon si US Open in ultimii doi ani. Ultimul titlu de Grand Slam castigat de americanca dateaza din 2017, de la Australian Open.

Andreescu a obtinut victoria dupa o ora si 39 de minute, dar succesul sau putea fi chiar mai rapid, daca nu rata o minge de meci la scorul de 5-1 in setul secund. Williams a reusit sa revina si sa egaleze, 5-5, dar Andreescu a castigat doua ghemuri si a obtinut victoria.

Bianca Andreescu a avut 5 asi si a comis 3 duble greseli, iar Serena a reusit 9 asi, dar a comis si 8 duble greseli. Jucatoarea canadiana a reusit 18 winners, dar a avut si 17 erori nefortate, in timp ce Williams a contabilizat 33 de winners si tot 33 de erori neprovocate.

Pentru titlul cucerit la Flushing Meadows, Andreescu a fost recompensata cu un cec de 3.850.000 dolari.

Bianca Andreescu, aflata la al patrulea turneu de Mare Slem din cariera, a egalat recordul stabilit in 1990 de Monica Seles, devenind totodata prima jucatoare canadiana care castiga un Grand Slam in era open, care a inceput in 1968.

Serena Williams ramane cu sase titluri castigate la US Open

Sursa foto: Leonard Zhukovsk / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri