Ministerul Sanatatii va publica pe site informatii cu privire la riscurile utilizarii dispozitivelor care incalzesc tutun, precum IQOS sau Glo, a anuntat, vineri, ministrul Sorina Pintea. Ea a mai spus ca doreste limitarea publicitatii in cazul acestora.

"Noi am infiintat in cadrul Ministerului Sanatatii o subcomisie in cadrul comisiei de toxicologie si toxicodependenta, care analizeaza impreuna cu alti specialisti posibilitatea de publica pe site informari periodice privitoare la riscurile pe care si le asuma fumand cu aceste dispozitive. (...) Avem in vedere masuri pe care sa le luam: limitarea publicitatii pentru aceste dispozitive. (...) Ce este mai interesant este ca daca in cazul tutunului simplu stim ca urmarile apar pe termen lung, stim ce se intampla, se pare ca in cazul acestor dispozitive cu tutun incalzit pot sa apara efecte grave pe termen scurt. De aceea si chestiunea cu publicitatea o vom grabi, iar ceea ce face subcomisia deja va fi vizibil pe site, astfel incat sa atragem atentia asupra consumului acestui tutun incalzit", a declarat ministrul Sanatatii intr-o conferinta de presa, noteaza Agerpres.

Pe de alta parte, Sorina Pintea a precizat ca la unitatile de primiri urgente va fi un formular pe care il vor completa medicii cand primesc pacienti care inhaleaza substante toxice.

"Acel formular va permite medicilor ca atunci cand se prezinta cineva in unitatea de primiri urgente cu aceasta simptomatologie, sa poata sa anunte", a explicat ministrul Sanatatii.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri