Mai multi liberali au depus, la Senat, un proiect care prevede dotarea cladirilor publice, a pietelor, a autogarilor sau statiilor CFR cu parcari pentru biciclete, in acest sens fiind montate suporturile necesare, cat si dispozitive antifurt.

(1) Cladirile publice sau de utilitate publica, pietele agroalimentare, targurile, autogarile si statiile de cale ferata ce deservesc trafic de calatori vor fi dotate cu structuri metalice care sa permita parcarea concomitenta a minim zece biciclete, cat si montarea pe perioada stationarii acestora a unor dispozitive antifurt. (2) In vederea implementarii masurilor prevazute la alineatul (1) cladirile istorice si de patrimoniu se vor adapta, cu respectarea caracteristicilor arhitectonice, conform reglementarilor legale in domeniu”, prevede proiectul de lege al liberalilor.

„Costurile lucrarilor necesare realizarii dotarilor si ale autorizatiilor se suporta din bugetele autoritatilor administratiei publice, centrale sau locale si din sursele proprii ale persoanelor juridice cu capital privat sau de stat, dupa caz”, mai arata propunerea de lege, relateaza Mediafax.

Amenzi de pana la 4.000 lei pentru lipsa parcarilor pentru biciclete.

Initiativa legislativa prevede si amenzi de pana la 4.000 de lei pentru cei care nu amenajeaza parcarile pentru biciclete, prevazute si cu dispozitive antifurt.

Citeste si:
Cum au reusit autoritatile din HAGA sa ii faca pe locuitori sa...
INTERVIU cu viceprimarul din...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Nereguli la taximetristii din zona Garii de Nord. Au primit amenzi de 40.000 lei
Setari Cookie-uri