Mai multi liberali au depus, la Senat, un proiect care prevede dotarea cladirilor publice, a pietelor, a autogarilor sau statiilor CFR cu parcari pentru biciclete, in acest sens fiind montate suporturile necesare, cat si dispozitive antifurt.

(1) Cladirile publice sau de utilitate publica, pietele agroalimentare, targurile, autogarile si statiile de cale ferata ce deservesc trafic de calatori vor fi dotate cu structuri metalice care sa permita parcarea concomitenta a minim zece biciclete, cat si montarea pe perioada stationarii acestora a unor dispozitive antifurt. (2) In vederea implementarii masurilor prevazute la alineatul (1) cladirile istorice si de patrimoniu se vor adapta, cu respectarea caracteristicilor arhitectonice, conform reglementarilor legale in domeniu”, prevede proiectul de lege al liberalilor.

„Costurile lucrarilor necesare realizarii dotarilor si ale autorizatiilor se suporta din bugetele autoritatilor administratiei publice, centrale sau locale si din sursele proprii ale persoanelor juridice cu capital privat sau de stat, dupa caz”, mai arata propunerea de lege, relateaza Mediafax.

Amenzi de pana la 4.000 lei pentru lipsa parcarilor pentru biciclete.

Initiativa legislativa prevede si amenzi de pana la 4.000 de lei pentru cei care nu amenajeaza parcarile pentru biciclete, prevazute si cu dispozitive antifurt.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri