Primarul general, Gabriela Firea, a explicat, marti, in cadrul sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti, de ce a pus pe ordinea de zi un proiect care vizeaza acordarea a 3.000 de eco-vouchere a cate 15.000 de lei fiecare pentru taximetristi, scrie ziare.com.

"Unul dintre cele mai importante proiecte care se afla pe ordinea de zi astazi, si ma refer la cel care se inscrie in eforturile noastre de a lupta cu poluarea in Bucuresti. Asa cum stiti Capitala si alte cateva orase importante din tara au primit avertisment de infringement de la Comisia Europeana si nu doar de frica sumelor pe care ar urma sa le platim, ci pentru viata si sanatatea locuitorilor din Bucuristi sau a turistilor cred ca trebuie sa luam foarte in serios, asa cum am facut-o si in ultimii doi-trei ani problema poluarii si sa venim cu proiecte tintite", a inceput Firea discursul in fata consilierilor, noteaza publicatia citata.

Gabriela Firea a spus ca propune dezbaterii si aprobarii a unui proiect care se numeste "Rabla pentru taximetre".

"Este vorba despre acordarea unui sprijin financiar in valoare de 3.000 de euro, la cursul BNR, tuturor taximetristilor care detin in acest moment autoturisme poluante. Trebuie sa recunoastem faptul ca un cetatean care are un autoturism poluant face 2-3-4 drumuri pe zi, in medie 30 de km pe zi, pe cand un taximetrist poate ajunge si la 150 de km pe zi. Iata cata poluare poate aduce", a mentionat primarul.

Potrivit primarului Capitalei, peste 5.000 de taxiuri poluante exista inregistrate in Bucuresti.

"Din totalul de 10.055 de licente potrivit legii 38 pe care le are Bucurestiul, 7.500 sunt legale si regulamentare, celelelalte fiind in diverse stadii litigioase. Din acestea 7.500 de taximetre, 5.500 sunt poluante. Aici incearca proiectul nostru sa rezolve problema poluarii si tintim direct din 1 ianuarie 2020 acordarea a 3.000 de ecovouchere, pentru inceput, pentru taximetre", a spus primarul general.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri