Valer-Daniel Breaz, ministrul Culturii, a cerut demisia directorului interimar al Muzeului National "Constantin Brancusi" din Targu Jiu, Valentin Chepeneag.

Motivul: afirmatiile facute recent in mediul online, care sunt "profund gresite si iresponsabile", potrivit unei postari de pe Facebook a Ministerului Culturii.

"Ministerul Culturii si Identitatii Nationale se delimiteaza de afirmatiile facute recent, in spatiul public online, de catre Managerul interimar al Muzeului National Constantin Brancusi, Valentin Chepeneag.

Consideram ca declaratiile domnului Chepeneag sunt profund gresite si iresponsabile, acestea neexprimand pozitia Ministerului Culturii si Identitatii Nationale.

Pe cale de consecinta, Ministrul Culturii si Identitatii Nationale, Valer-Daniel Breaz, i-a solicitat acestuia demisia, act care a fost depus luni, 16 septembrie 2019, cu numarul de inregistrare 6388/CM/16.09.2019", se arata in postarea de pe reteaua sociala.

Potrivit News.ro, Valentin Chepeneag a publicat pe Facebook mai multe mesaje in care isi arata admiratia fata de fondatorul Miscarii Legionare, Corneliu Zelea-Codreanu, si fata de maresalul Ion Antonescu, acestea fiind ulterior sterse.

El a fost numit director interimar la Muzeul National "Constantin Brancusi" din Targu Jiu, care este in faza de proiect, in luna aprilie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri