Tanarul din Gorj lovit de un glont provenit de la un poligon aflat la o distanta de aproximativ 2 kilometri si jumatate, unde se antrenau 100 de jandarmi, vrea sa ceara despagubiri pentru trauma suferita, potrivit Digi24. Tanarul, care este spitalizat la Craiova, spune ca putea sa fie mort.

Constantin Vochitoiu se afla in curtea bisericii din satul Macesu, aflata la o distanta de aproximativ doi kilometri jumatate de poligonul din Targu-Carbunesti, in momentul cand a fost lovit de glont.

Tanarul de 22 de ani s-a prabusit sub privirile a doi prieteni.

"Dintr-o data, m-am trezit pe spate. N-am stiut, n-am realizat nimic. Prima oara, cand am ajuns la spitalul de la Targu-Carbunesti, mi-au zis ca am un glont in cap", a declarat Constantin Vochitoiu, tanarul ranit.

Tanarul vrea sa dea in judecata Jandarmeria Gorj pentru a cere daune: "Sa ies din spital si la urma o sa mergem mai departe". Intrebat daca va cere despagubiri, el a raspuns: "Da. De ce nu? Puteam sa fiu mort".

In urma incidentului, Constantin Vochitoiu a fost dus la spitalul din Targu-Carbunesti, de unde a fost tranferat la Craiova, acolo unde a fost operat.

Ministerul Apararii a anuntat luni ca tragerile planificate in poligonul din orasul Targu-Carbunesti sunt sistate pana la finalizarea cercetarilor in cazul tanarului lovit in cap de un glont.

Poligonul "Dealul Rogojeni” din Targu-Carbunesti, unde s-a produs incidentul, este omologat din 2013.

Jandarmii au participat la sedinta de tragere luni, intre orele 9.00 si 11.50, iar incidentul ar fi fost anuntat la ora 13.00.

"In Poligonul Rogojeni din Targu-Carbunesti au fost executate sedintele de tragere de pregatire planificate, cu pistolul mitraliera si cu pistolul. Ulterior desfasurarii sedintelor de tragere, am fost informati ca un tanar a fost lovit de un glont in timp ce se afla in curtea unei biserici din localitatea Macesu, situata la aproximativ 2,5 km de poligon”, a precizat la acel moment, pentru Mediafax, Alin Ivan, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Gorj.

Politistii si Parchetul Tribunalului Militar Timisoara fac cercetari in acest caz pentru vatamare corporala din culpa.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri