Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti din Invatamantul Preuniversitar transmite nemultumirile legate de modul in care autoritatile gestioneaza crimele din Caracal si Dambovita si face un apel catre toate institutiile statului, sa aplice "in cel mai scurt timp legea" si sa gaseasca solutii pentru cresterea sigurantei si securitatii copiilor in scoli, pe strada si in viata de familie.

Scrisoarea Federatiei parintilor este adresata Presedintiei, Guvernului, Ministerului Educatiei, Ministerului de Interne, Prefectului, presedintilor Consiliilor Judeteane si primarilor. Vezi mai jos comunicatul integral:

“Semnal de alarma – Siguranta copiilor nostri!

Privim cu adanca ingrijorare cum, prin intermediul stirilor, aflam despre disparitiile copiilor nostri, fie ca vorbim despre rapiri, despre crime sau despre orice alt fapt odios.

Constatam ca autoritatile locale, judetene si nationale nu sunt capabile sa asigure siguranta copiilor nostri, iar de multe ori actiunile ulterioare evenimentelor tragice sunt tardive, nedecisive si fara concluzii intr-un timp care sa aduca rezolvari fericite.

Ne dispar copiii!
Sunt rapiti si au loc crime!
Un tablou trist in care noi nu avem voie decat sa plangem?

Noi, parintii, organizati sub egida Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti – Invatamant Preuniversitar, facem un APEL catre toate institutiile statului, sa aplice in cel mai scurt timp legea si astfel sa gaseasca solutii pentru a asigura un climat lipsit de riscuri!

Vrem ca noi, parintii si copii Romaniei, sa fim siguri ca ne putem deplasa fara a fi supusi pericolelor in propria noastra tara. Iar, pentru a fi siguri de eforturile pe care le depuneti, va solicitam ca in baza Legii 544/2001 privind accesul la informatiile de interes public, tinand cont de reglementarile privind siguranta in unitatile scolare, dispuse prin Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, Legea 35/2007 privind cresterea sigurantei in unitatile de invatamant si Legea 29/2010 de modificare si completare a Legii nr. 35/2007, sa descrieti activitatile desfasurate de institutiile dumneavoastra pentru siguranta si securitatea copiilor nostri, resursa financiara alocata, locatia, numarul de participanti pentru fiecare actiune de combatere, preventie, paza si ordine publica.

Va solicitam sa descrieti inclusiv activitatile ce se desfasoara anual cu raportare intermediara.

De asemenea, va rugam sa ne comunicati care au fost sumele alocate anual, in ultimii 4 ani, pentru respectarea prevederilor legilor mentionate mai sus.

Va cerem toate aceste lucruri pentru ca unul dintre obiectivele principale pentru care Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti – Invatamant Preuniversitar militeaza activ, este cel de a realiza un climat social propice dezvoltarii capacitatilor educational-culturale ale copiilor, implicarii in campanii dedicate sanatatii fizice si psihice a lor, stimularii si ocrotirii populatiei de varsta scolara preuniversitara si a parintilor lor. Pentru noi, ca asociatie, este important acest aspect pentru ca este dreptul copiilor nostri sa fie educati, iar acest proces complex sa se desfasoare intr-un mediu sigur si optim dezvoltarii lor armonioase, securizat si securizat, confortabil si potrivit varstei fiecaruia dintre ei!

Asteptam un dialog aplicat pe aceasta tema, in vederea obtinerii unor rezultate viabile si urgente si va cerem sa tineti cont ca, noi copii si parintii, beneficiarii directi ai acestor legi, specificate mai sus, din pacate sau din rea-vointa, nu suntem consultati inca in identificarea si implementarea solutiilor necesare unui climat de siguranta si securitate.

Consideram ca avem nevoie de un obiectiv strategic de tara pentru a ne proteja copiii de orice forma de violenta si, astfel, va cerem imperativ sa elaborati o strategie nationala cu aplicabilitate locala pentru cresterea sigurantei si securitatii copiilor in scoli, pe strada si-n viata de familie".

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri