Potrivit unei decizii a Consiliului Local, firmele de pompe funebre din Alexandria nu mai au voie sa expuna pe strazi sicrie, cruci si coroane funerare. Hotararea a fost luata deoarece sicriele provoaca disconfort trecatorilor.

Consilierii locali din Alexandria au decis in unanimitate interzicerea expunerii crucilor si sicrielor de catre firmele de pompe funebre care functioneaza in oras. Potrivit consilierilor locali, aceasta masura este una care ar aduce o imbunatatire estetica orasului, informeaza Mediafax.

Hotararea a fost luata dupa ce mai multi cetateni din Alexandria s-au plans ca sicriele expuse pe trotuar ii afecta vizual. S-a facut chiar o dezbatere publica pe aceasta tema, la care au participat proprietarii firmelor de pompe funebre si chiar si ei au fost de acord cu masura.

Consilierul local Catalin Dumitrascu sustine ca decizia a fost luata din considerente estetice si ca singurul amendament a constat in faptul ca, totusi, firmele care au acest obiect de activitate vor putea folosi in reclamele stradale o cruce.

„Decizia s-a luat din ratiuni estetice si mi se pare corect sa nu expui stradal sicriele. Singurul amendament a venit din partea consilierului local Florin Titirisca, care a spus ca totusi aceste firme ar trebui lasate sa puna in reclamele pe care le afiseaza stradal imaginea unei cruci, ca sa inteleaga lumea obiectul de activitate”, a spus Dumitrascu.

Proprietarii firmelor de pompe funebre nu sunt deranjati de aceasta masura, ba chiar unii se declara multumiti de faptul ca, printr-o astfel de decizie, „se civilizeaza” orasul.

Proprietarul unei firme de pompe funebre din Alexandria a declarat ca masura nu il afecteaza: „Pe mine masura nu ma afecteaza, ma satisface, pentru ca civilizeaza serviciile funerare. Nu e cazul sa ne agatam sicriele pe garduri. Eu m-am conformat, imi pun publicitate pe geamuri. Ni s-a sugerat sa punem geamuri fumurii, dar nu cred ca e cazul. Mi-am comandat tot ce trebuie, nu astept sa se faca 1 ianuarie ca sa ma comport civilizat”.

In Alexandria functioneaza 12 firme de pompe funebre, insa doar una are avize din partea Directiei de Sanatate Publica si Consiliului Local Alexandria.

Decizia CL Alexandria intra in vigoare in 1 ianuarie 2020.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri