Seful biroului Brexit din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Adina Badescu, a declarat vineri ca peste 187.000 de cetateni romani s-au inregistrat in Marea Britanie pentru obtinerea noului statut dupa Brexit.

"Procesul de inregistrare pentru obtinerea noului statut se desfasoara in Marea Britanie in parametrii optimi si inregistram la momentul acesta peste 187.000 de cetateni care si-au depus actele, s-au inregistrat pentru obtinerea acelui pre settled status sau settled status. Estimam ca sunt mai multi care vor obtine pre settled status decat settled avand in vedere ca avem o imigratie regenta in Marea Britanie conectata cu data pe care accesul nostru pe piata muncii britanica a fost complet - 2014. Suntem intr-un proces de monitorizare continua in ceea ce priveste implementarea procesului de inregistrare si de garantare a drepturilor noastre acolo", a spus Badescu, cu ocazia unei mese rotunde cu tema "Impactul iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana", organizata la Biroul de Legatura al Parlamentului European in Romania.

Ea a precizat ca in Marea Britanie sunt inregistrati 433.000 de cetateni romani, fiind a doua cea mai mare comunitate de straini.

"E important sa ne luptam pentru protejarea drepturilor celor care traiesc, muncesc si studiaza acolo. (...) Guvernul britanic ne-a dat asigurari ca drepturile cetatenilor vor fi protejate in toate scenariile, inclusiv in cazul unei retrageri fara acord. Cetatenii romani vor beneficia de un tratament similar", a spus aceasta, adaugand ca Brexit va avea efecte la nivel politic si economic.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri