Bataia din fata Palatului Parlamentului ar fi pornit de la doua gasti rivale, care faceau trafic de persoane in Germania si care nu s-ar fi inteles in privinta banilor, a declarat, pentru Mediafax, liderul Sindicatului Agentilor de Politie, Iulian Surugiu.

"Doua clanuri rivale au convenit sa se intalneasca in fata Palatului Parlamentului pentru ca e lumina si pot sa stea de vorba fara a se lua la bataie. Motivul (bataii – n.r.), din ceea ce stiu eu, e ca ei au facut trafic de persoane si au trimis in Germania de data asta si nu s-au inteles la bani. S-a ajuns unde s-a ajuns”, a spus Iulian Surugiu.

Potrivit acestuia, "Politia a intervenit, dar eu spun ca Politia nu poate sa opreasca niste cetateni sa parcheze masinile intr-o parcare publica si care seara de obicei e goala”.

Un barbat a decedat si altul a fost ranit, duminica noapte, in urma unui conflict in care ar fi fost implicate mai multe persoane, in Piata Constitutiei, informeaza Politia Capitalei. Politistii au gasit si ridicat, in urma conflictului petrecut duminica seara in Piata Constitutiei, un tub de cartus, cel mai posibil cu gaz, un incarcator gol, posibil pentru acelasi tip de pistol cu gaze, si obiecte contondente.

"In urma conflictului, un barbat a fost ranit si, in pofida ajutorului medical de urgenta, s-a constatat decesul. Cadavrul a fost ridicat si transportat la INML, unde la acest moment se efectueaza necropsia. Celalalt barbat ranit a suferit un traumatism la nivelul capului si a primit ingrijiri medicale la fata locului, ulterior fiind condus la audieri", a transmis IGPR, intr-un comunicat.

Din primele date rezulta ca persoanele implicate, pe fondul unui conflict mai vechi, s-ar fi intalnit in acest spatiu, unde discutiile au degenerat, mentioneaza politistii. "Au fost identificate camere de supraveghere si se continua ridicarea de imagini. Chiar si la momentul acesta politistii vizioneaza imagini surprinse de dispozitivele de supraveghere", mai arata IGPR.

Cercetarile sunt continuate de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si Serviciul Omoruri.

O comisie formata din specialisti de la structurile de control din MAI, IGPR si IGJR face verificari privind modul de gestionare a ordinii si sigurantei publice in Piata Constitutiei din Capitala, avand in vedere incidentul produs duminica noaptea, in urma caruia un barbat a murit.

"Avand in vedere evenimentele petrecute in ultimele 48 de ore in Piata Constitutiei, secretarul de stat pentru ordine si siguranta publica al MAI a dispus ca o comisie formata din specialisti ai Corpului de control al MAI si ai structurilor de control din IGPR si IGJR sa inceapa o verificare privind modul de gestionare a ordinii si sigurantei publice in zona respectiva a Capitalei, pentru prevenirea unor astfel de evenimente", informeaza un comunicat al MAI.

Verificarea va avea in vedere evaluarea managementului activitatii de ordine publica exercitat la nivelul directiilor generale de Politie si Jandarmi din Capitala pentru dimensionarea dispozitivului de natura a asigura siguranta stradala si protectia cetatenilor, dar si cauzele si imprejurarile care au condus la producerea acestor evenimente.

Conducerea MAI a dispus deja suplimentarea dispozitivului de ordine publica pentru zona Piata Constitutiei, iar in raport de rezultatul verificarilor vor fi dispuse si alte masuri.

"Piata Constitutiei este un loc de atractie turistica, un punct de intalnire al tinerilor, data fiind vecinatatea cu Palatul Parlamentului, o zona in care in mod frecvent au loc spectacole sau aniversari. Acest perimetru necesita implicit o atentie sporita din partea fortelor de ordine publica", se arata in comunicatul MAI.

Sursa foto: Agerpres Foto / Grigore Popescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri