Statia de metrou supraterana, situata intre statia de metrou Berceni si Soseaua de Centura, va avea sase zone de acces pietonal si va avea legaturi cu pasajul care se va construi pe sub Soseaua de Centura si cu viitoare parcare de tip park&ride. Proiectul va costa circa 180 de milioane de lei, iar lucrarile sunt estimate sa inceapa in 2020, potrivit primarului Sectorului 4, Daniel Baluta.

Ministerul Transporturilor, Metrorex si Primaria Sectorului 4 au semnat marti, 1 octombrie, un protocol cu privire la statia de metrou la nivel suprateran, situata intre statia de metrou Berceni si Soseaua de Centura.

"Lungimea pe care o are sina este de aproximativ 1.600 de metri. Statia de metrou va beneficia de sase zone de acces pietonal, doua vor fi situate pe partea opusa a Soselei Berceni, fiind asigurata o legatura printr-un pasaj pietonal pe sub soseaua Berceni. De asemenea, din cele doua iesiri, se va asigura legatura directa cu parcarea pe care o vom avea in acea zona, o parcare tip park&ride", a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Baluta.

Proiectul se va realiza in continuarea Magistralei 2 de metrou: Pipera – Berceni, utilizand si terenul aferent liniei de proba si legatura retelei de metrou cu statia CF Popesti.

Pentru realizarea acestui obiectiv de investitii, Primaria Sectorului 4 va asigura sursele de finantare, precum si toate operatiunile care deriva din gestionarea surselor de finantare, proiectarea si edificarea obiectivului statie de metrou, impreuna cu toata infrastructura necesara acesteia.

Dupa finalizarea proiectului, statia de metrou, impreuna cu infrastructura aferenta, va intra in proprietatea publica a statului si se va atribui in concesiunea Metrorex.

In septembrie 2019, Primaria Sectorului 4 transmitea ca anuntul privind "Elaborare Proiect Tehnic si executie lucrari pentru edificarea unei statii de metrou la nivel suprateran situata intre statia de metrou Berceni si Soseaua de Centura" a fost publicat in noul sistem de achizitii publice - SICAP.

Valoarea estimata a proiectului este de aproximativ 146 de milioane de lei (fara TVA).

"Finantarea pentru acest proiect este dorita a fi de la Uniunea Europeana, prin POIM; 85% din acesti bani trebuie sa provina de la Uniunea Europeana, iar 15% trebuie sa provina din bugetul local al Sectorului 4. Discutam de o investitie de aproape 180 de milioane de lei", a declarat primarul sectorului 4, Daniel Baluta.

Durata de executie a achizitiei „Elaborare Proiect Tehnic si executie lucrari pentru edificarea unei statii de metrou la nivel suprateran situata intre statia de metrou Berceni si Soseaua de Centura„ este de 22 luni, din care 4 luni perioada de proiectare. Totodata, potrivit anuntului mentionat, procedura aplicata va fi cea a licitatiei deschise sau a negocierii competitive, iar criteriul de atribuire va fi cel mai bun raport calitate-pret.

"Mizez ca in cursul anului 2020, aceasta licitatie va fi finalizata si ca ne vom putea apuca in cel mai scurt timp de treaba", a spus Baluta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri