Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, luni, dupa ce a verificat stadiul lucrarilor la noua linie a statiei de epurare de la Glina, ca aceasta va rezolva o problema de mediu, iar incineratorul de namol nu degaja niciun miros neplacut.

Intrebata de jurnalisti daca proiectul are vreo legatura cu nemultumirile exprimate de bucuresteni legate de calitatea aerului, Firea a raspuns: "Sub nicio forma, acest proiect, statia de epurare Glina, care inseamna atat o noua linie de epurare, cat si modernizarea celei vechi, existente, precum si incineratorul de namol nu degaja sub nicio forma niciun miros neplacut".

Ea a mentionat ca sunt reclamatii la Primaria Capitalei ca in anumite zile si ore se degaja de ani de zile un miros mai neplacut in zona.

"Au fost facute verificari, (...) de cand nu mai functioneaza depozitul de deseuri Glina sesizarile au fost intr-un numar cat mai mic", a spus sefa Garzii de Mediu, Gabriela Dorojan, scrie Agerpres.

Ea a subliniat ca proiectul de la Glina nu va produce disconfort, dimpotriva, va rezolva o problema de mediu. "Namolul, daca nu e tratat corespunzator, poate crea disconfort olfactiv, insa in momentul in care am aplicat aceasta metoda de tratare corecta, aprobata de Comisia Europeana, intreg disconfortul asupra populatiei si mediului inconjurator va fi eliminat. (...) Stim cu totii ca pana mai ieri capacitatea de epurare era la un echivalent de aproape de 900.000 de locuitori, in prezent capacitatea de epurare a statiei de la Glina s-a extins la un echivalent al populatiei de 2,4 milioane de locuitori", a adaugat Dorojan.

Potrivit Gabrielei Firea, incineratorul de namol si noua linie a statiei de epurare a apelor uzate de la Glina vor fi gata in 2021.

"Asa e contractul semnat in acest moment si speram sa nu existe niciun fel de intarziere. Nu avem motive. Noi tinem legatura permanent atat cu Ministerul Fondurilor Europene, cat si cu Ambasada Frantei, Ambasada Spaniei, cu constructorul, care e aceasta asociere FCC - Suez, o asociere importanta care a construit investitii complexe in Europa si in intreaga lume si nu avem motive sa ne indoim de ei", a spus Firea.

Ea a afirmat ca stadiul prezent al lucrarilor - 22% - e unul normal, avand in vedere ca ordinul de incepere al acestora a fost semnat abia in septembrie 2017.

Firea a amintit ca a gasit acest proiect blocat in urma cu 3 ani, cand a devenit primar general. "Erau mai multe contestatii, un proces in instanta, care a durat mai bine de 4 ani, au fost presiuni foarte mari din toate zonele, dar impreuna cu echipa de la PMB am respectat legislatia in domeniu, dar am avut si curajul sa spunem ca trebuie sa incepem aceasta investitie", a declarat edilul.

Ambasadorul Frantei in Romania, Michele Ramis, a spus ca proiectul de la Glina i se pare un model si ca raspunde unei prioritati europene - prezervarea mediului, maximizarea resurselor.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri