Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a afirmat luni ca se analizeaza in continuare lista celor 172 de medicamente propuse pentru interzicerea exportului timp de sase luni.

ista finala cu medicamentele pentru care urmeaza sa se suspende exportul paralel va fi anuntata la finalul perioadei de afisare in transparenta decizionala, in 24 octombrie, potrivit ministrului Sanatatii, Sorina Pintea.Ea a precizat ca ordinul privind limitarea exportului se afla in dezbatere publica pana pe data de 24 octombrie, scrie Agerpres.

"Ordinul privind limitarea exportului este publicat pe Transparenta decizionala. El va fi acolo pana pe data de 24 octombrie. In acest moment se fac analize referitor la medicamentele care sunt in aceasta lista. Exista posibilitatea sa nu ramana cele 172 de medicamente, dar inainte de expirarea datei de transparenta vom publica, in urma analizelor, toate medicamentele care vor ramane pe aceasta lista, bineinteles cu respectarea prevederilor Directivei Europene 2001/83 articolul 81. Sa speram ca nu vor fi probleme de niciun fel", a afirmat ministrul, intr-o dezbatere care care a avut loc la sediul MS.

Sorina Pintea a sustinut ca nu exista riscul cresterii preturilor la unele medicamente.

"Nu exista acest risc pentru ca politica de preturi tine tot de legislatie si nu am facut o legislatie in acest sens", a spus ea.

Potrivit ministrului, restrictia de export paralel va fi realizata cu respectarea tuturor reglementarilor Uniunii Europene in vigoare.

"Niciodata, nicio clipa, nu s-a pus problema sa nu respectam aceste reglementari, desi am auzit in spatiul public ca ministerul face asta fara a respecta reglementarile. Deci exclus", a mai aratat reprezentantul MS.

Ministrul Sanatatii a explicat ca deciziile se iau in urma discutiilor cu membrii comisiilor de specialitate. "Intotdeauna cand se ia o decizie se discuta cu comisiile de specialitate. Noi suntem cei care tinem cont de ce spun comisiile de specialitate, inclusiv un tratament nou, inclusiv un protocol. Sunt chestiuni pe care si le asuma medicii. Si atunci cu siguranta deciziile comisiilor de specialitate sunt lege pentru noi", a afirmat Sorina Pintea.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri