A fost lansat primul hub antidepresie din Romania. De azi, romanii care sufera de depresie si anxietate pot gasi sprijin in abordarea sanatatii mintale si emotionale, cu ajutorul serviciilor e-health de evaluare, diagnostic si interventie 360 grade.

Primul hub antidepresie din Romania - depreHUB este un proiect national, initiat cu scopul de a reuni, sub cupola unui nou concept in Romania, totalitatea serviciilor de prevenire a depresiei si anxietatii, evaluare e-health, diagnostic, interventie si reintegrare psiho-sociala.

Cum ajuta depreHUB pe cei aflati in depresie? Acest proiect se adreseaza atat pacientului cu depresie sau anxietate, cat si persoanelor cu risc emotional, prin servicii multidisciplinare si actiuni dedicate abordarii 360 de grade a individului:

  • evaluare, diagnostic si tratament online si face to face;
  • servicii sociale de psihoterapie gratuita;
  • workshop-uri de constientizare si preventia recidivei;
  • grupuri de suport pentru depresie, anxietate, atacuri de panica;
  • consiliere nutritionala, sportiva, juridica, vocationala;
  • tehnici si terapii alternative;
  • programe de reintegrare socio-profesionala.

TEL VERDE antidepresie 0800 0800 20 - disponibil 24/7

TelVerde 0800.0800.20, disponibil non-stop si cu acoperire in toata tara, poate fi apelat de persoane care au atacuri de panica, anxietate ori depresie. Peste 50 de absolventi si studenti ai facultatilor de psihologie au fost invatati sa asigure suport primar in situatii de criza emotionala prin intermediul acestei linii telefonice gratuite.

DepreHUB vine in intampinarea Strategiei nationale a sanatatii mintale prin programe de psihoeducatie si abordare multidisciplinara, e-health si face to face, in conditiile in care peste 50% dintre romanii care sufera de depresie nu stiu ca au aceasta afectiune, iar dintre cei care stiu mai putin de o treime se trateaza.

Scopul Tel Verde Antidepresie este de a facilita accesul persoanelor la servicii de diagnostic, tratament specializat si recuperare, sub indrumarea consilierilor depreHUB. Cei care apeleaza la aceasta linie telefonica vor beneficia de suport emotional cu privire la constientizarea si recunoasterea simptomelor depresiei si anxietetii si vor primi indrumare catre ajutor specializat.

Cum iti dai seama ca suferi de depresie?

DepreHUB asigura accesul online si gratuit la screening si diagnostic pentru depresie si anxietate. Acum romanii au la dispozitie o Evaluare initiala prin care pot afla rapid, si gratuit, daca simptomele pe care le prezinta se incadreaza intr-un diagnostic de depresie si cat sunt de accentuate. In urma acestei evaluari se obtine un raport psihologic cu recomandari legate de tratament.

De asemenea, pacientii au acces si la evaluari avansate, care ajuta la investigarea unor aspecte relevante ale vietii, dincolo de simptomele de depresie: functionarea cognitiva generala, dificultati emotionale sau de control al emotiilor, eficienta cu care rezolvati problemele cotidiene, simptomele altor probleme psihologice comune (anxietate, atacuri de panica). Rezultatele de la evaluari se obtin imediat intr-un raport psihologic care contine descrierea testelor si interpretarea rezultatelor.

Asociatia Happy Minds este o organizatie non-profit, infiintata in anul 2014 de catre Psih. Yolanda Cretescu, cu scopul de a construi un stil de viata sanatos – fizic, mental, emotional si social – pentru copii, tineri, adulti si varstnici din toate mediile sociale, inclusiv cele defavorizate.

Sub cupola Asociatiei Happy Minds, Psih. Yolanda Cretescu a initiat si sustinut de-a lungul timpului proiecte precum “Caravana Happy Minds” (proiect social de integrare a copiilor cu parinti plecati in strainatate), “Educatie prin egalitate” (proiect pentru dezvoltarea eficienta a copilului in raport cu scoala si mediul familial), “Educatie pentru viata” (program de evaluare vocationala), “Programul 360 grade 2P2” (proiect pentru identificarea potentialului si a resurselor individuale in spatiul organizational) si “depreHUB” (proiect pentru implementarea primului hub antidepresie din Romania).

Astazi, Asociatia Happy Minds reuneste Centrul Adlerian de Dezvoltare Armonioasa si depreHUB, ambele functionand prin aplicarea principiilor de educatie si dezvoltare terapeutica adleriana.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri