Vineri, 18 octombrie, intr-un decor de poveste, a avut loc principalul eveniment anual de strangere de fonduri a Fundatiei Inovatii Sociale Regina Maria, Gala din Inima pentru Viitor. Peste 250 de persoane au sarbatorit bunatatea in forma pura si au ajutat sa acopere cheltuielile cu functionarea policlinicilor sociale timp de patru luni si acordarea de servicii medicale pacientilor sociali.

In cadrul evenimentului, prezentat de Mariana Bradescu Constantinescu, Managing Partner al companiei PIATRAONLINE, s-au strans peste 185.000 de euro din sponsorizari, licitatii, tombole si donatii, insumand inca patru luni de tratamente pentru cei peste 4.000 de pacienti si educatia celor 200 de copii.

Anul acesta, focusul Gala din Inima pentru Viitor Editia a 7-a a fost pe experiente, vouchere si lucruri pe care oamenii ar putea sa le faca, nu neaparat sa le aiba. "Pentru ca acum putem sa avem oricate lucruri vrem ne lipseste timpul si aceste vouchere ne ajuta sa evadam la o sedinta de plutire pe sare sau sa mergem un weekend undeva la munte sau la un curs de dezvoltare personala la care nu te-ai duce acum pentru ca nu ai avea timp", a declarat Cristina Nedelcu, cea care s-a ocupat cu alegerea loturilor pentru cele doua licitatii, silent si cea live.

Ca in fiecare an, din cadrul licitatiei nu au lipsit obiectele tangibile, precum bijuteriile, ceasurile sau articolele sport. Daca anul trecut vedeta a fost Simona Halep, in 2019, in prim-plan s-au aflat FRF si Nadia Comaneci.

"Incercam sa ne gandim de fiecare data cum ar merge si mereu ramanem surprinsi. Planul de acasa nu se potriveste cu cel de aici. Unele experiente au crescut foarte mult", a explicat tanara.

Bataie pe bilete la Untold si corpurile de iluminat by Iulian Barbuceanu

"Anul trecut au mers foarte bine weekendurile, evadarile pentru relaxare si speram la fel si anul acesta. Untold-ul a fost foarte cautat, s-a licitat primul. Este prima oara cand il avem. Au avut foarte mult succes si corpurile de iluminat by Iulian Barbuceanu, special create pentru acest eveniment, care au logo-ul fundatiei si semnatura artistului".

Mai bine de trei ore, peste 250 de prieteni ai Fundatiei Sociale Regina Maria s-au plimbat printre obiectele expuse si au licitat pentru lotul preferat. Din cand in cand, impatimitii verificau stadiul licitatiei, pentru a vedea daca au sanse sa plece acasa cu produsul sau experienta preferata. Indemnati de entuziasmul lui Wargha Enayati, presedintele Fundatiei, chiar si cei mai reticenti au decis sa faca primul bid, in speranta ca vor reusi sa-i intreaca pe adversari.

"La licitatia silent totul tine de rabdare. Abia la sfarsitul serii poti sa tragi linie", explica entuziasmata Cristina. "Pe live punem arta, obiectele foarte scumpe asa cum sunt ceasurile, colierele si anumite obiecte de la artisti. Tot la licitatia live intra si experientele corporate pentru ca oamenii investesc foarte mult in dezvoltarea lor personala sau a companiei".

Cel mai scump lot este un tablou de Nicolae Blei, donat de familia Cocan, cea care are brandul Laptaria cu Caimac, din dorinta de a face cat mai multe fapte bune.

Cristina Nedelcu explica faptul ca sunt oameni care vor sa cumpere anumite produse pentru ca aici sunt mai ieftine. "Noi le scriem pretul de lista ca sa vada cat valoreaza in realitate si cu cat il dam noi. Scadem cam jumatate din pretul de lista al obiectului, asa cum se vinde el in mod normal. Oricum, obiectivul este sa depasim pretul de lista", spune aceasta.

Fata de licitatia silent, cea live a fost mai antrenanta, mai energica, dar si presarata de discursuri, o incoronare simbolica, emotie si surprize pentru participanti.

Printre cei care au vrut sa transmita un mesaj a fost si ministrul Sanatatii, Sorina Pintea. Aceasta s-a declarat fericita de faptul ca a gasit in persoana lui Wargha Enayati un om cu aceeasi viziune cu a ei. "Asa cum eu am invatat de la tine, in seara asta, cu totii invatam de la tine si purtam pe cap o coroana nevazuta a bunatatii pe care o daruim astazi celor care au nevoie", a declarat Sorina Pintea, prezenta la evenimentul de vineri.

Totodata, presedintele Fundatiei, Wargha Enayati, a oferit o bursa de merit unei studente la medicina. Originara din Iran, Nahal Niri ar fi fost obligata sa renunte la visul de a deveni medic, din cauza unor probleme financiare. "E o bursa mai emotionala, e o bursa pentru a ajuta o studenta care nu mai avea posibilitati sa continue si trebuia sa se intoarca in Iran unde nu avea cum sa termine medicina sub nicio forma. In memoria tatalui meu am zis sa facem acest gest simbolic de a o ajuta", a declarat Wargha Enayati.

"Eu nu puteam sa intru la Facultatea de Medicina din Iran pentru ca nu fac parte din religia majoritara. Astfel, religia pe care o practic eu (zoroastrism ) nu are foarte multe locuri la facultate. Cu toate ca am terminat Facultatea de Microbiologie din Iran, voiam neaparat medicina. Din cauza asta am incercat in Austria, dar pentru ca noi nu suntem in UE, nu avem voie sa mergem acolo la facultate. Cei din Austria mi-au dat ca varianta Romania, unde vreau sa ma specializez pe chirurgie pediatrica", a explicat, emotionata, Nahal Niri.

Momentul culminant al serii a fost reprezentat de licitatia live. In decurs de o ora, 19 loturi atent alese au incantat publicul in sunetul entuziasmat al licitatorilor si cumparatorilor. Tururi ghidate, weekend-uri departe de Bucuresti, o vila intreaga, teambuilding-uri, ceasuri scumpe, un costum la comanda de la Tudor Tailor sau o rochie Vera Sposa, toate acestea s-au aflat printre motivele de bucurile ale celor prezenti. Cu toate acestea, parca niciun obiect licitat nu a starnit atata emotie precum plata onorariului unui medic anestezist pentru copiii cu dizabilitati.

Printre fericitii cumparatori s-a numarat si presedintele Fundatiei, Wargha Enayati, care s-a luptat pentru un ceas special creat pentru aceasta Gala inserand coroana si sceptrul Reginei Maria, pamant din Balcic si logo-ul fundatiei.

"Singurul hobby pe care il am sunt ceasurile. Am licitat si din cauza ca e un ceas dedicat Galei, Fundatiei si Reginei Maria si atunci am luptat sa il iau. As mai fi licitat pentru medalia Nadiei Comaneci", a spus Wargha Enayati.

Gala din Inima pentru Viitor - Incoronare a bunatatii

Seara a beneficiat de o surpriza pentru participanti, si anume un moment emotionant al “incoronarii” cu coronitele lucrate manual de catre copiii din Centrul Educational Baneasa, in semn de recunoastere si celebrare a nobletei participantilor.

Gala din Inima pentru Viitor nu este doar un prilej de intalnire si socializare, ci un moment de bilant pentru activitatea fundatiei. De asemenea, Gala aduce o crestere in numarul serviciilor pe care le ofera oamenilor: 19.000 de consultatii catre 5,600 pacienti (dintre care 12.600 de servicii catre 4,400 de pacienti defavorizati) in 2018, doar in ultimii trei ani 1475 de pacienti au beneficiat de programe de screening de preventie cancer col, ovarian, mamar, pulmonar si de boli cardiovasculare si alti mii de pacienti au primit 5300 consultatii de medicina interna si cardiologie, 633 consultatii de ginecologie si 5339 de consultatii si tratamente stomatologice.

Policlinicile Fundatiei au misiune speciala. Unesc sub acelasi acoperis dramele pacientilor cu dedicarea medicilor, prin urmare o mentiune speciala o vom face anul acesta celor care ofera cu bunatate si deschidere cate o particica din sufletul lor fiecarui pacient care le calca pragul.

"Eroii din spatele acestor mii de consultatii sunt medicii si asistentele Fundatiei Inovatiei Sociale Regina Maria. Ei au in fiecare zi asezata pe frunte ”coroana nevazuta a bunatatii”. 15 medici voluntari si-au donat, anul trecut, 3100 de ore din viata lor pentru cei care intra in policlinicile noastre deznadajduiti si plini de nevoi. Lor si celorlalti asistente si medici angajati, voluntarilor si invatatorilor care lucreza cu copiii din centre le dedicam aceasta Gala si ii aducem in fata tuturor, a opiniei publice, a partenerilor nostri pentru a le multumi”, a declarat Cristiana Mateoiu, Director Executiv al Fundatiei Inovatii Sociale Regina Maria.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri