Grupul civic Reset Iasi ii solicita procurorului general al Romaniei demararea unei anchete pe numele sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, dar si a sefilor ISU Bucuresti-Ilfov, Orlando Schiopu si Mihai Guta.

Potrivit plangerii penale, transmise in aceasta dimineata Parchetului General, in urma materialelor video aparute in presa in data de 24 octombrie 2019, a reiesit faptul ca IGSU nu a pus la dispozitia procurorilor toate probele pe care le avea cu interventia de la Colectiv, scrie Ziare.com.

Reprezentantii IGSU au mentionat ca materialul video respectiv nu le-a fost solicitat in mod "punctual", se arata in sesizare.

"Consider ca acest lucru inseamna retinere (...) de mijloace de proba in sensul articolului 275, alineatul 1, iar acest lucru constituie obstructionarea si intarzierea anchetei in dosarul Colectiv.

In conferinta de presa sustinuta de reprezentantii IGSU, acestia au declarat ca au avut cunostinta de existenta acelui material, fapt care ii incrimineaza direct," se arata in plangerea penala.

Reset Iasi a anuntat ca a formulat denuntul pe pagina de Facebook.

"Am stiut cu totii cat de haotica a fost interventia, am suspectat din primul moment lipsa de profesionalism si de empatie a salvatorilor, iar probele video au confirmat banuielile noastre.

Totodata, constatam, inca o data, ca statul nu ne poate sari in ajutor nici macar printr-un exercitiu de compasiune fata de un muribund.

Suntem singuri si ne avem doar pe noi! Ne-am demonstrat ca strigatul nostru de furie si solidaritatea noastra pot (re) construi tara in care vrem sa traim," spun reprezentantii grupului civic.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Un supravietuitor de la Colectiv va candida la Primaria Sectorului 2
Setari Cookie-uri