Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus disjungerea dosarului privind interventia pompierilor la incendiul de la clubul Colectiv si declinarea acestuia catre Parchetul Militar, noteaza Agerpres.

Parchetul General precizeaza, vineri, intr-un comunicat transmis Agerpres, referitor la cauza privind incendiul din clubul Colectiv din data de 30 octombrie 2015, ca procurorii din cadrul Sectiei de urmarire penala si criminalistica au dispus disjungerea si declinarea competentei de solutionare a cauzei catre Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti, in vederea efectuarii urmaririi penale in ceea ce priveste infractiunile de abuz in serviciu, neglijenta in serviciu, ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa.

"Faptele pentru care s-a dispus declinarea competentei de solutionare vizeaza modul de interventie al primilor salvatori sositi la fata locului - pompieri din cadrul ISU Bucuresti-Ilfov - in ceea ce priveste acordarea primului ajutor victimelor in actiunea de protectie, precum si aspecte privind asistenta medicala acordata victimelor", se mentioneaza in comunicat.

In noiembrie 2016, parintii victimelor au depus o plangere penala la Parchetul General, in care mai multi oficiali guvernamentali si din sistemul de sanatate erau acuzati in legatura cu modul in care au intervenit autoritatile dupa producerea incendiului in clubul Colectiv.

Ulterior, Parchetul General a deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpa in forma agravata, abuz in serviciu si neglijenta in serviciu privind interventia autoritatilor si acordarea primelor ingrijiri medicale la locul incendiului, respectiv privind asistenta medicala acordata acestor victime, imprejurarile legate de posibile infectii nosocomiale si de actiunile ori inactiunile functionarilor publici in legatura cu transferul persoanelor vatamate la unitati de spital din strainatate.

Joi, publicatia "Libertatea" a difuzat pe internet o inregistrare video cu primul echipaj al ISU care a ajuns la locul tragediei de la clubul Colectiv, filmarea avand aproape 21 de minute. Jurnalistii sustin ca aceasta inregistrare nu a fost facuta publica niciodata, fiind tinuta "ascunsa" de catre conducerea IGSU.

Inregistrarea ar fi fost furnizata jurnalistilor de catre un ofiter de pompieri, care afirma ca imaginile au fost vazute de un mic grup de ofiteri superiori de la IGSU si nu au fost date Corpului de control al Guvernului Ciolos, dar nici procurorilor care realizau ancheta in dosarul "Colectiv".

Sursa foto: RADU TUTA / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri