Ministrul propus al Sanatatii, Victor Costache, a vorbit, marti, in timpul audierilor despre importanta care trebuie acordata transplanturilor in Romania, dar si despre acuzatiile despre malpraxis care i se aduc.

"In Romania se arunca 150 de inimi si 300 de plamani la gunoi pentru ca nu exista centre de transplantare. Trebuie sa incurajam aceasta activitate de transplant", a declarat Costache.

Acesta a precizat ca in Romania trebuie sa se ajunga la modelul european si sa punem pacientul in centrul sistemului.

"Prefer varianta de calitate a serviciilor medicale la nivel european accesibile tuturor cetatenilor in mod egal", a spus el.

Ministrul desemnat a discutat si despre acuzatiile de malpraxis care ii sunt aduse.

"Voi raspunde transant, cred in Justitia din Romania si trebuie ca ea sa-si urmeze cursul. Daca mi se va schimba calitatea de suspect in speta, imi voi prezenta imediat demisia primului ministru. Adaug ca inteleg durerea familiei pentru pierderea pacientului", a spus Costache.

De asemenea, Costache a fost intrebat despre zvonurile aparute in spatiul public, potrivit carora se vor inchide spitale. Premierul desemnat Ludovic Orban a luat cuvantul si a spus ca "nu scrie nicaieri in programul de guvernare ca inchidem spitale. Oamenii din localitatile respective vor vedea ca sunt fake news, cand vor vedea ca nu se inchid spitale".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri