O delegatie a silvicultorilor care protesteaza, marti, in fata Palatului Parlamentului, va intra la discutii cu presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, a anuntat liderul Federatiei Silva, Silviu Geana.

Delegatia este alcatuita din 10 persoane, iar discutiile vor fi tehnice, a precizat reprezentantul Silva.

Invitatia la discutii a venit de la liderul Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, care a coborat in mijlocul protestarilor prezenti la intrarea din parcul Izvor.

Amintim ca sute de silvicultori protesteaza, marti, in fata sediului Camerei Deputatilor de la Parlament, pe fondul intensificarii cazurilor de agresiune asupra personalului silvic, scrie Ziare.com.

Potrivit organizatorilor, evenimentul care este programat sa se desfasoare in intervalul orar 10:00 - 14:00 isi propune, totodata, comemorarea celor sase silvicultori care au fost omorati in ultimii ani de hotii de lemn.

"In ultimii ani, au fost omorati de hotii de lemn 6 padurari (Pop Liviu Pavel - Directia Silvica Maramures, Gorcioaia Raducu - Directia Silvica Iasi, Oul Ieronim - Directia Silvica Bistrita, Boboc Danel - Directia Silvica Gorj, Chirita Victor - Directia Silvica Dolj, Dogaru Gheorghe - ICAS Brasov), iar peste 650 de silvicultori au fost agresati, batuti, amenintati cu moartea, atacati cu topoare, cutite si chiar impuscati de infractorii surprinsi in timp de taiau si sustrageau material lemnos sau de braconieri.

Intensificarea atacurilor asupra personalului silvic este rezultatul unei campanii de denigrare sustinuta de anumiti factori politici si unele grupuri de interese, cu scopul de a diminua autoritatea silvicultorilor in indeplinirea atributiilor de paza a padurii si discreditarea acestora prin prezentarea deformata a realitatii din sectorul silvic", precizeaza Federatia Silva.

Totodata, silvicultorii atrag atentia ca Statutul personalului silvic a fost retrimis la Comisia pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice desi la ultimul protest organizat in data de 24 septembrie 2019 acestia au primit asigurari ca documentul va fi dezbatut si adoptat in regim de urgenta de Camera Deputatilor.

In 2019, Federatia Sindicatelor Silva a organizat sase actiuni de protest in care a solicitat modificarea si completarea urgenta a Statutului personalului silvic.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri