Oana Gheorghiu si Carmen Uscatu, fondatoarele asociatiei "Daruieste viata", care construieste primul Spital de Oncologie si Radioterapie Pediatrica din Romania, acuza presiunile si intimidarile la care sunt supuse din partea statului roman, care vrea sa puna mana pe banii pentru spital.

Intr-un interviu acordat Universul.net, Carmen Uscatu, una din cele doua initiatoare ale proiectului, povesteste cum, intr-o zi de vineri, intr-un birou de spital bucurestean, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, le-a acuzat pe fondatoarele "Daruieste viata" ca este ilegal ceea ce fac, iar fondurile ar trebui sa treaca la stat.

„Intalnirea a avut loc vinerea trecuta si doamna ministru a venit la aceasta intalnire sa ne spuna ca noi ar fi trebuit sa dam acesti bani la bugetul de stat si sa fie organizate licitatii publice. A nu se intelege ca noi n-am organizat licitatii. Noi am organizat licitatii pentru fiecare contract incheiat, respectiv pentru structura spitalului, apoi pentru instalatiile spitalului, a doua parte mare a acestui proiect”, sustine Carmen Uscatu.

Aceasta mai atrage atentia asupra deserviciilor de imagine pe care asemenea gesturi le pot crea si da asigurari tuturor donatorilor ca statul nu va putea deturna banii stransi.

Contextul este unul tensionat pentru cele doua initiatoare ale proiectului destinat copiilor bolnavi de cancer. Luni, Carmen Uscatu si Oana Gheorghiu au acuzat atacul lansat, pe contul personal de Facebook, de catre primarul Capitalei, Gabriela Firea.

"Pe mine ce ma fascineaza este ca un primar (Gabriela Firea – n.r.) si inca o doamna care se viseaza primar, respectiv doamna Pintea (Sorina Pintea, ministrul Sanatatii – n.r.), au inceput sa organizeze atacuri la adresa spitalului care se construieste, a primului spital pentru copii care se construieste in ultimii 30 de ani. Asta este de-a dreptul fascinant.

Daca acestia sunt primarii si viitorii primari inseamna ca societatea a luat-o rau la vale si n-as vrea sa vorbesc despre share-ul pe care doamna Firea, pe contul dumneaei personal l-a dat, pentru ca deja e cunoscut si ati vazut cu totii, dar as vrea sa vorbesc despre operatiunea de intimidare pe care doamna ministru Sorina Pintea o exercita asupra noastra prin incercarea ei de a deturna fondurile donatorilor catre bugetul de stat", a declarat Carmen Uscatu.

Potrivit acesteia, fondatoarele "Daruieste viata" s-au intalnit cu Sorina Pintea la Spitalul Marie Curie, timp in care a exercitat "intimidari asupra noastra, spunand ca acesti bani ar fi trebuit sa mearga catre bugetul de stat. Pai, asta e problema statului, ca n-are bani sau ca nu este capabil sa construiasca? Doar ca doamna ministru ar fi vrut ca acesti bani sa-i inhate dumneaei probabil si de acolo sa se faca un fel de licitatii de-alea care se fac la stat si care dureaza ani de zile si nu se mai intampla nimic".

"Cum mai poate un ONG sa stranga bani pentru o cauza din sistemul public daca statul se napusteste in felul asta asupra lui, prin intimidare, spunand ca tot ce facem este ilegal?", a conchis aceasta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri