Fondatoarele Asociatiei "Daruieste Viata", Carmen Uscatu si Oana Gheorghiu, au prezentat joi, intr-o conferinta de presa, documentul prin care dovedesc faptul ca nu Gabriela Firea a dat terenul pe care se construieste primul spital de oncologie si radioterapie pentru copii din Romania.

Oana Gheorghiu si Carmen Uscatu prezinta documentul prin care o contrazic pe Gabriela Firea

De asemenea, Oana Gheorghiu si Carmen Uscatu au acuzat-o pe Gabriela Firea ca a dezinformat atunci cand a spus, intr-o emisiune tv, ca are o contributie la construirea spitalului.

„Si eu, ca primar general, am o contributie (...) in construirea acestui spital - asa cum se spune, din fonduri exclusiv private - contributie despre care nu vorbeste absolut nimeni, poate nu intamplator. (...) Acest spital se construieste (...) pe proprietatea Municipiului Bucuresti, pe proprietatea Primariei Capitalei, pe un teren valoros - in jur de un milion de euro. Atat Spitalul Marie Curie, Bagdasar (sic! - n.r.) cum este cunoscut in popor, langa care se construieste acest spital privat, cat si terenul aferent sunt proprietatea Primariei Capitalei. Niciodata nu am facut tapaj sa spun: stiti, nu va suparati, spuneti dvs. ca este un spital construit exclusiv din fonduri private, dar uitati de contributia majora a Primariei Capitalei, si anume prin punerea la dispozitie a acestui teren extrem de valoros”, declarat, marti, edilul Capitalei, Gabriela Firea.

Joi, la doua zile distanta, cele doua fondatoare "Daruieste Viata" au publicat Extrasul de carte funciara a terenului, din 2017, in care la rubrica „Proprietari” apare mentiunea „Statul roman”.

„Cand ne-am apucat de proiect a trebuit sa obtinem autorizatia de construire. 22 de avize. Cea mai mare provocare a reprezentat-o terenul. A durat luni intregi sa aflam ca proprietar e Statul roman. Am primit aprobarile necesare de la Ministerul Finantelor, de la Primaria Sectorului 4, abia apoi Consiliul General al Muncipiului Bucuresti ne-a dat acordul sa demolam niste ruine de pe acel teren”, a spus Oana Gheorghiu, intr-o conferinta de presa.

Oana Gheorghiu mai spune ca "da, in extrasul de Carte funciara din acest an, intr-adevar apare Consiliul General al Municipiului Bucuresti, pentru ca in sfarsit s-a facut ordine in documentele administrative. Pana atunci era un haos. Acesta este statul roman, un haos. Statul acesta roman care si-a permis sa se lupte cu 260 de mii de romani si cu doua femei".

Agenda secreta a ONG-ului "Daruieste Viata": Refacerea de la zero a Spitalului Marie Curie

"Am fost invizibili, dar impreuna am devenit invincibili si, de aceea, suntem acum tinta unui atac al politicienilor. Sunt in umbra noastra copiii bolnavi de cancer, parintii lor care ne-au dat mesaje de sustinere zilele acestea. Si nu doar ca suntem invincibili si politicienilor li s-a facut frica de noi, dar noi avem si o agenda secreta. La atacul acesta raspunsul nostru e aceasta agenda secreta", a declarat Carmen Uscatu, in cadrul unei conferinte de presa unde au prezentat "oamenii din umbra Daruieste Viata".

Nu poti face medicina de secolul 21 pe o infrastructura din secolul trecut, spun initiatoarele asociatiei. "Acest master plan, agenda noastra secreta, consta in refacerea de la zero a spitalului Marie Curie".

Cele doua fondatoare spun ca decizia a fost luata dupa ce Primaria Capitalei nu a consolidat unitatea, cu toate ca a alocat 13 milioane de euro toamna trecuta. “Nu doar cancerul ucide oameni, ci si infectiile nosocomiale”, au declarat acestea.

Sursa foto: Catalin Georgescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri