Romania are 13 proceduri de infringement si 11 proceduri de preinfringement pe mediu, iar daca nu rezolvam urgent si nu ne aliniem la normele europene vom sfarsi prin a plati pentru incompetenta altora, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor.

"Este o mare provocare, pentru ca guvernarile PSD au subfinantat an de an acest domeniu, l-au ignorat complet si l-au adus in stadiul de a avea, in prezent, 13 proceduri de infringement si 11 proceduri de pre-infringement, declansate de Comisia Europeana impotriva Romaniei. Daca nu rezolvam urgent si nu ne aliniem cu adevarat la normele europene vom sfarsi prin a plati cu totii pentru incompetenta altora. Avem paduri in pericol, amenintate de mafia lemnului pe care nu reusim odata sa o dam afara din padure. Este incredibil cum fostul Guvern a blocat ani la rand dezvoltarea sistemelor de monitorizare a trasabilitatii lemnului, desi tehnologia este la dispozitia ministerului inca din 2016. Avem un management al deseurilor cu lacune de functionare foarte, foarte grave. Suntem ultimii din Europa la reciclare si campioni la depozitare. Trebuie sa luam masuri urgente pentru a reduce poluarea aerului in marile orase si sa ne asiguram ca legislatia de mediu este cu adevarat respectata, iar cine o incalca sa plateasca conform legii", a spus Alexe, conform Agerpres.ro.

Acesta a adaugat ca, in zona de programe de finantare, aproape toate sumele alocate pentru "Casa verde - fotovoltaice", program deblocat in data de 6 noiembrie 2019, au fost epuizate.

"Nu in ultimul rand, despre organizare. Odata cu comasarea celor doua ministere, avem sansa sa regandim structura si rolul fiecarui departament in atingerea obiectivelor din programul de guvernare. Lucram la un calendar clar cu etape si cu obiective pe termen mediu si scurt, si pe care il vom pune la dispozitie dvs., Guvernului si vom prezenta si public intr-un timp foarte scurt. Vreau ca in acest mandat sa implic atat sectorul privat, cat si societatea civila in procesul de luare a deciziilor. Pentru asta, transparenta sa fie cuvantul de ordine in ministerul pe care il voi conduce. Abordarile de genul "Noi stim mai bine" si deciziile luate in cerc restrans trebuie sa dispara din administratia publica din Romania. In zona de programe AFM (Administratia Fondului pentru Mediu, n.r.) trebuie sa facem o evaluare a fiecarui program de finantare. Vom continua programe eficiente, le vom imbunatati pe cele care nu dau randament si vom gandi programe de finantare noi, bune pentru mediu. Chiar ieri (miercuri, 6 noiembrie 2019, n.r.) s-a reusit deblocarea Programului Casa Verde - fotovoltaice, un program foarte asteptat de public si care era blocat de peste doua luni. Astazi, va anunt, in premiera, ca toate sumele au fost epuizate, mai putin pentru regiunea Bucuresti - Ilfov unde a mai ramas un rest din buget", a subliniat ministrul Mediului, Apelor si Padurilor.

Costel Alexe a preluat, joi, portofoliul de ministru al Mediului, Apelor si Padurilor, intr-o conferinta de presa la care au participat premierul Ludovic Orban si vicepremierul Raluca Turcan.

Sursa foto: : Facebook Greenpeace Romania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri