Un proiect de debirocratizare a activitatii didactice va fi pus in consultare publica la inceputul saptamanii viitoare, a afirmat ministrul Educatiei si Cercetarii, Monica Anisie.

"Asa cum am anuntat si in declaratiile mele de presa, acest mandat este dedicat elevilor. In centrul preocuparilor mele va fi binele copilului. De asemenea, doresc si degrevarea profesorilor de componenta birocratica a activitatii, astfel ca la inceputul saptamanii viitoare vom lansa in consultare publica un proiect de debirocratizare. In acest scop, la nivelul Ministerului Educatiei Nationale va fi infiintata o comisie formata din cadre didactice si reprezentanti ai partenerilor sociali. Aceasta comisie va analiza propunerile tuturor celor interesati de existenta unui sistem de invatamant performant", a afirmat ministrul intr-o videoconferinta cu inspectorii scolari judeteni si al ISMB, scrie Agerpres.

In cadrul videoconferintei, ministrul Monica Anisie a informat ca, in perioada imediat urmatoare, activitatea fiecarui inspectorat scolar judetean si a Caselor Corpului Didactic va face obiectul unei evaluari.

Potrivit sursei citate, unitatile de invatamant preuniversitar in care vor fi organizate sectii de votare pentru alegerile din 10 noiembrie "sunt pregatite".

"In acest sens, cu exceptia Capitalei, unde cursurile vor fi scurtate in zilele de vineri, 8 noiembrie, si luni, 11 noiembrie, in 70% din scoli procesul instructiv-educativ se desfasoara normal. Recuperarea cursurilor si masurile privind parcurgerea integrala a programei scolare pana la sfarsitul semestrului/anului scolar sunt stabilite de consiliul de administratie al unitatilor de invatamant, in conformitate cu prevederile Regulamentului de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar", se mai arata in comunicatul de presa.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri