Votul in strainatate pentru alegerile prezidentiale s-a incheiat odata cu inchiderea ultimelor sectii de votare de pe Coasta de Vest a Statelor Unite ale Americii si Canada, la ora locala 21:00 (07:00 ora Romaniei).

Dupa inchiderea urnelor in tara duminica la ora 21:00, in diaspora votul a continuat, conform fuselor orare, in Argentina, Brazilia, Canada, Chile, Columbia, Cuba, Mexic, Peru, Statele Unite ale Americii, Uruguay, Venezuela.

In strainatate au votat peste 650.000 de alegatori. Cea mai mare prezenta la vot in diaspora s-a inregistrat in Italia (aproape 130.000 de alegatori) si Marea Britanie (peste 119.000), conform platformei online a Biroului Electoral Central. Prezenta ridicata s-a inregistrat si in Spania si Germania, scrie Agerpres.

Pentru alegerile prezidentiale, in strainatate au fost amenajate 385 de sectii de votare si, de asemenea, s-a putut vota prin corespondenta. Cele mai multe sectii de votare, peste o suta, au fost in Spania (148) si Italia (142). In Germania au fost 84, in Marea Britanie - 73, in Franta - 48, SUA - 38, Republica Moldova - 36, Belgia - 23, Olanda - 22, Irlanda - 16, Danemarca - 12, Austria si Grecia - cate 11, Grecia, Portugalia - 9, Elvetia - 8.

Romanii din afara tarii au avut la dispozitie trei zile pentru a vota la acest scrutin. Turul al doilea in diaspora va avea loc pe 22, 23 si 24 noiembrie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri