Ministerul Sanatatii anunta ca, dupa deratizarea de la Timisoara, marti dimineata, erau internati 12 adulti si 16 copii, toti in stare buna, cu o evolutie favorabila.

Potrivit informarii Ministerului Sanatatii, la Spitalul Judetean de Urgenta "Pius Branzeu" sunt internati 9 pacienti, care sunt in stare stabila, fara ca starea sa le fie inrautatita in ultimele ore. Acestia au simptomatologie digestiva, cu greturi si varsaturi, dar rezultatele analizelor sunt mai bune.

Alti trei adulti sunt internati in stare stabila la Spitalul Municipal Timisoara.

La Spitalul de Copii "Louis Turcanu" sunt internati 16 copii in stare stabila. Acestia au fost evaluati in cursul diminetii de marti. Ei sunt insotiti de cinci adulti.

Conform informatiilor DSP Timis, transmise Ministerului Sanatatii, rezultatele probelor de apa analizate in laborator indica faptul ca din punct de vedere fizico - chimic apa este potabila in primul bloc evacuat.

Un copil de 3 ani, un bebelus de 9 zile si mama acestuia au murit, dupa ce in blocul in care locuiau s-a facut o dezinsectie. Ministerul Sanatatii a anuntat luni seara ca alti 12 copii si 8 adulti au fost internati in spital, acestia fiind in stare buna, cu o evolutie favorabila. In acest caz, autoritatile au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa.

Reprezentantii ISU Timis au anuntat luni ca au depistat prezenta unei substante neurotoxice la etajele trei si patru ale blocului in care s-au inregistrat trei decese, dupa ce la sfarsitul saptamanii trecute s-a facut o actiune de dezinsectie si deratizare.

Potrivit acestora, au fost evacuati locatarii tuturor celor 200 de apartamente din imobil.

Luni seara, inca un bloc de locuinte din Timisoara a fost evacuat, dupa ce intr-unul dintre apartamente s-ar fi facut lucrari de dezinsectie si deratizare cu aceeasi firma care a facut actiunea si in imobilul in care trei persoane au murit si alte citeva zeci au ajuns la spital.

Potrivit reprezentantilor ISU Timis, masura de evacuare completa a blocului de pe strada Vaida Voievod a fost luata preventiv, pentru efectuarea masuratorilor in vederea identificarii nivelului de substante periculoase.

Usa apartamentului in care s-a facut deratizarea a fost sigilata cu banda adeziva, iar cei 31 de locatari ai blocului au fost evacuati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
MS: 28 de persoane sunt spitalizate dupa deratizarea din Timisoara
Setari Cookie-uri