Mesajul “Mi-e dor de tine”, dedicat romanilor aflati departe de casa si amplasat la Londra – in preajma primului tur al alegerilor prezidentiale -, a primit raspuns la Cluj-Napoca: „Si mie”, scrie Europa FM.

Pozele cu mesajul din Regatul Unit, realizat dintr-o instalatie luminoasa si montat pe un pod, au devenit virale pe retelele de socializare. In perioada urmatoare va aparea un mesaj raspuns si in capitala – au anuntat initiatorii proiectului.

La inceputul lunii noiembrie in zona Canary Wharf din Londra a aparut instalatia luminoasa „Mi-e dor de tine”. Mesajul – parte a campaniei Lights On Romania – a devenit rapid viral pe retele de socializare. Scopul ineditului proiect a fost imaginarea unui dialog intre romanii de acasa si cei din diaspora.
“E, poate, cea mai speciala declaratie pe care o puteam face celor aflati departe de casa” –a spus Fondatorul Festivalului Lights ON Romania, Andi Daiszler, care a precizat ca demersul este o “reamintire a faptului ca nimeni nu a fost uitat”.

Echipa Festivalului a inaugurat instalatia din Londra in prezenta ambasadorului Romaniei in Marea Britanie Dan Mihalache, si a singurului lord britanic de origine romana, Sir George Iacobescu.

Citeste si:
Evenimente care au marcat diplomatia romaneasca in 2019
Diplomatia romaneasca in...

Sursa foto: Dan Visiliu / proiect Lights On


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Proiect PNL pentru votul in trei zile in diaspora si la Parlamentare
Setari Cookie-uri