Primaria Sectorului 4 din Bucuresti a inaugurat joi parcarea publica de la Piata Sudului, in urma unei investitii de 22,6 milioane de lei. Costul este de 3 lei/interval, in perioada 07:00-19:00 si 3 lei/ora in afara intervalul orar, potrivit unui comunicat de presa emis.

Parcarea de la Piata Sudului este situata la intersectia Soselei Berceni cu Soseaua Oltenitei. Constructia este etajata de tip “park&ride”, modulara, din panori metalice.

Avand o suprafata desfasurata de 4.950 de metri patrati, noua parcare are o capacitate de 305 locuri, dispuse pe trei nivele: parter, un etaj si terasa. La parter au fost configurate 86 de parcaje, dintre care 7 sunt destinate persoanelor cu dizabilitati, iar doua locuri motocicletelor. La etaj pot parca 76 de autovehicule, iar cele 89 de locuri amenajate la ultimul nivel sunt destinate exclusiv abonatilor. In afara spatiilor din interior, parcarea de la Piata Sudului beneficiaza si de 60 de locuri la exterior, dintre care trei sunt destinate persoanelor cu dizabilitati.

Valoarea investitiei este de 22.672.002 lei si consta in amenajarea structurii, in automatizare, instalatii electrice, degivrare si post trafo.

Potrivit regulamentului privind parcarile publice aflate in administrarea Sectorului 4 al Mun. Bucuresti, prin Directia de Mobilitate Urbana, in parcajele de tip “park&ride”, este permis accesul autovehiculelor care nu depasesc masa totala de 3,5 t si/sau dimensiuni maxime de 2,5 m latime si 5, 5 m lungime.

Orarul de functionare a parcajelor de tip “park&ride” este de luni pana duminica, in intervalul orar 00.00-24.00. Intervalul 7.00-19.00 se tarifeaza ca interval intreg, indiferent de ora la care se parcheaza (in interiorul intervalului) cu 3 lei/interval ( TVA inclus).

In afara intervalului mentionat anterior, tariful este de 3 lei/ora ( TVA inclus). In parcajele de tip “park&ride” nu se pot face abonamente, nefiind incurajata parcarea pe termen lung, conform specificului acestui tip de parcaje.

Parcarea de la Piata Sudului va avea o dubla functiune, pentru cei care tranziteaza zona si cauta un spatiu de tip park&ride si pentru cei care locuiesc in apropiere si au nevoie de o parcare de resedinta.

Constructia este realizata pe o structura metalica, menita sa ii asigure rezistenta, cu fatade confectionate din aluminiu, perforate, in care sunt incorporate instalatii electrice de tip LED.

Primaria Sectorului 4 sustine ca parcarea indeplineste toate cerintele impuse de normele de siguranta la incendiu si este supravegheata non stop de peste 30 de camere video.

Toate suprafetele de parcare sunt antiderapante, realizate din rasini speciale, rezistente la conditii de trafic intens. Toate caile de rulare sunt prevazute cu instalatii de degivrare (sistem de incalzire care topeste zapada de pe anvelopele masinilor).

In Sectorul 4, sunt inregistrate un numar de 44.813 locuri de parcare de resedinta si un numar de aproximativ 150.000 de autovehicule inmatriculate.

Sursa foto: CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri