Pe strada Ciurari din Clinceni, o strada paralela cu raul Ciorogarla, pe o distanta de cateva sute de metri, tot timpul anului, aerul este irespirabil. In dreptul singurei punti din zona, puntea Ciurari, sunt doua tevi cu un diametru de aproximativ 40 de cm prin care o parte dejectiile localitatii se scurg direct in raul Ciorogarla.

Localnicii spun ca debitul filmat la orele amiezii este unul mic. Seara si dimineata, acesta este de cateva ori mai mare. Comuna Clinceni e situata la circa 20 de km de Bucuresti, conform G4Media.ro.

„Aceste deversari sunt necontrolate si de multe ori se arunca chiar uleiuri si hidrocarburi. Sunt produse care polueaza maxim raurile de suprafata si panza freatica. De altfel, in prima si a doua panza de apa freatica din judetul Ilfov, nu este apa potabila. Analizele o arata clar. Practic este un dezastru amplificat in conditiile in care se puteau lua bani de la Uniunea Europeana pentru a se face canalizare si pentru a se aduce apa curenta. Este inadmisibil. Aici Garda de Mediu trebuia sa isi faca treaba. Va garantez ca ei stiu unde si cat se deverseaza. Ar trebui sa ia masuri, sa vina sa faca dosare penale pentru ca acestea sunt infractiuni. Va dati seama ca tot ce inseamna flora si fauna raului Ciorogarla sunt distruse. Astea sunt niste lucruri voite. Niste lucruri care trebuie pedepsite. Si accidentele se pedepsesc, dar mai ales cand poluezi in mod voit atat de grav cursurile de apa. Dupa legile europene te-ar baga imediat la puscarie”, a declarat pentru G4Media.ro, Dan Trifu, vicepresedinte Eco-Civica.

Citeste materialul integral pe G4Media.ro.

Sursa foto: llucky78 / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri