Ministrul Educatiei, Monica Anisie, se arata optimista, in ciuda dezastrului elevilor romani de la testele PISA, si sustine ca Romania are copii inteligenti si profesori capabili sa ii indrume. Ea crede ca rezultatele arata ca in atara noastra nu s-a reusit inca adaptarea educatiei la realitatile vietii de zi cu zi.

Romania este la coada Uniunii Europene, cu cele mai slabe rezultate din ultimii noua ani la testele PISA. Evaluarea internationala care arata cat de pregatiti sunt elevii la matematica, stiinte si citire. Suntem pe locul 47 din 79, iar 44% dintre elevi sunt analfabeti functional, adica nu inteleg un text la prima vedere.

"Cred ca Romania are copii inteligenti si profesori capabili sa ii indrume pe calea cunoasterii. Aceste rezultate (PISA n.red) arata ca nu am reusit inca sa tranformam modul de predare, invatare, evaluare, astfel incat copiii romani sa aiba capacitatea de adaptare, solutionare si intelegere a oricarei situatii de viata, folosind cunostintele accumulate" a spus ministrul Educatiei.

Monica Anisie a venit si cu solutii

Ea a precizat ca rezulatele mai bune pot aparea intr-un climat de incredere, in care toti actorii din sistem, carora le pasa de educatia romaneasca, pun la comun expertiza acumulata.

"Starea de bine pe care suntem datori sa o aducem in sistemul de educatie este unul dintre factorii determinanti pentru cresterea rezultatealor, ceea ce inseamna si cresterea calitatii vietii elevilor, prin acces mai bun al resurse si activitati de sprijin pentru invatare", a mentionat Monica Anisie.

Ea a mai spus ca in acest sens va organiza saptamana viitoare o intalnire de lucru cu actorii din sistem, in care se vor cauta solutii in cazul problemelor din educatie.

"Eu caut intotdeauna solutii concrete si nu ma agat de mostenirea anterioara si de aceea saptamana viitoare voi organiza o intalnire de lucru cu toti cei care isi doresc sa participle active la partea decizionala, o intalnire pe problema alfabetizarrii functionale, exact ce masoara si testele PISA, si in felul acesta sa ne concentram atentia pe masurile concrete de reducere a decalajelor intre rural si urban, dintre filiera teoretica si tehnologica", a mentionat Anisie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri