Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) va incepe din 16 decembrie seria de controale ce vor viza bunurile si serviciile specifice sarbatorilor de iarna, a declarat vineri directorul general al institutiei, Paul Anghel.

Timp de aproximativ o saptamana inainte de data inceperii seriei de controale, ANPC va derula un program de consiliere a operatorilor economici si a consumatorilor, a adaugat Paul Anghel, potrivit Agerpres. Acesta a precizat ca in prezent comisarii ANPC deruleaza actiuni de verificare a jucariilor, in contextul debutului perioadei de cadouri pentru copii.

"Odata cu apropierea sarbatorilor de iarna, exista anumite zone care trebuie controlate: zona produselor si zona serviciilor. In ceea ce priveste zona produselor, avem actiuni in desfasurare cu privire la jucariile pe care marea majoritate a parintilor le cumpara pentru copii pentru Mos Niculae si pentru Mos Craciun. In ceea ce priveste Comandamentul de Iarna pe piata serviciilor, vorbim de zonele de agrement, de servicii turistice, vorbim de zonele de alimentatie publica si vorbim de partea de bunuri care se comercializeaza in targuri, oboare, chiar si in targurile si oboarele care sunt inclusiv in aceasta perioada, inclusiv in Bucuresti", a afirmat reprezentantul ANPC.

Paul Anghel a mentionat ca perioada de consiliere a agentilor economici si a consumatorilor va debuta cel mai probabil luni, 9 decembrie.

"In ceea ce priveste Comandamentul de Iarna, acesta are trei componente principale. Prima componenta se refera la consilierea operatorilor economici - va exista un program undeva incepand din data de 9 decembrie, comisarii din cadrul comisariatelor judetene si regionale vor consilia operatorii economici, le vor da niste ghiduri pe care le-am elaborat impreuna cu Centrul European al Consumatorilor, ghiduri pentru consilierea operatorilor economici si ghiduri pentru consilierea consumatorilor romani si nu numai romani, ci si pentru consumatorii europeni care vor sa vina in Romania sa petreaca sarbatorile de iarna", a explicat el.

Directorul general al ANPC a aratat ca programele de preventie vor avea loc in special in zonele turistice traditionale montane.

"Undeva in perioada 9 decembrie pana in data de 16 decembrie vor avea loc aceste programe de consiliere, de preventie, de supraveghere a pietei, dupa care, in data de 16, vor avea loc intalniri la nivelul comisariatelor judetene regionale pentru protectia consumatorului, impreuna cu consiliile judetene, cu consiliile locale, cu UAT-urile, cu primarii, cu toti factorii implicati in zonele cu dever mare de turisti si aglomeratie mare de turisti in perioada de iarna, si aici ma refer la zona Vaii Prahovei, probabil o sa facem o intalnire in zona Ploiesti, poate la Sinaia, undeva in zona aceea. Apoi, avem zona Bran - Moeciu, Rucar, Poiana Brasov, Brasov. Avem o zona foarte aglomerata - Ranca, cu zona de schi, unde, iarasi, vom desfasura un mini-comandament, Bucovina, cu tot ceea ce inseamna zona limitrofa, unde va fi un aflux mare de consumatori.", a mai spus Paul Anghel.

Nu in ultimul rand, "Maramuresul si zona Cluj-Baile Felix si celelalte zone limitrofe Oradei. In data de 16 decembrie vor avea loc intalniri, probabil ca echipa de conducere a ANPC va fi prezenta in comandamentele respective si incepand cu data de 16 se va deschide si seria controalelor in zona bunurilor si produselor oferite consumatorilor", a incheiat Paul Anghel.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri