Presedintele Klaus Iohannis a afirmat vineri ca sustine ideea privind posibilitatea ca medicii si profesorii sa poata lucra pana la varsta de 70 de ani.

"Trebuie sa le dam sansa sa stea cat mai mult in sistem benevol. Atentie: nu obligatoriu. Avem profesionisti foarte buni care pot sa profeseze si dupa pensie, iar deficitul de forta de munca super calificata e foarte mare. (...) Mi se pare legitim sa lasam posibilitatea oamenilor sa lucreze, iar societatea sa beneficieze de oameni pregatiti", a spus seful statului intr-o intalnire informala cu jurnalistii.

Iohannis a aratat ca, deocamdata, in ceea ce priveste eliminarea pensiilor speciale, nu s-a facut nimic si ca este "doar o bula mediatica".

El a mai afirmat ca exista bani pentru plata pensiilor speciale in bugetul actual, dar ca dupa majorarea cu 40% a pensiilor de stat din septembrie 2020, apare o incarcare pentru urmatorii doi ani si acest lucru trebuie analizat.

"Bugetul se va accepta cu sau fara CCR", a mai spus Iohannis.

Seful statului a explicat ca bugetul pentru Educatie a crescut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri