Portile fostului Comitet Central (CC) al PCR, actual sediu al Ministerului Afacerilor Interne, au fost deschise, duminica, vizitatorilor, in memoria celor care s-au jertfit la Revolutie, in urma 30 de ani.

"Este un moment important, pentru ca acolo a fost multa suferinta, multa durere, si opinia publica nu cunoaste zona prin care au trecut multi compatrioti, multi eroi ai neamului romanesc. Era o datorie a mea, ca ministru al Afacerilor Interne (...) sa deschid portile si romanii sa vada prin ce suferinte au trecut revolutionarii, toti cei care au luptat pentru democratie si libertate acum 30 de ani", a declarat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, potrivit Agerpres.

El a anuntat ca are in vedere si transformarea unei parti a fostului Comitet Central astazi sediul al MAI, intr-un circuit muzeistic.

"Este si aceasta o varianta la care ne-am gandit, dar evident trebuie sa stabilim si cateva criterii care tin de obiectivul ministerului cu privire la securitate si la ceea ce inseamna un curs programat pentru vizitatori, care in viitor sa poata veni sa vada ce-au simtit inaintasii care s-au jertfit la Revolutie", a precizat Vela.

Presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989, Teodor Maries, a vorbit despre reparatia morala care o reprezinta gestul MAI, care este a doua institutie dupa Parchetul General care infaptuieste acest lucru. El a fost huiduit, la un moment dat, de o parte dintre cei prezenti in fata sediului MAI, moment in care s-a creat o busculada in jurul acestuia.

La ora 12,08 a fost pastrat un moment de reculegere in Piata Revolutiei pentru cei decedati la Revolutie. La ora 12,09, ora la care Elena si Nicolae Ceausescu au decolat cu elicopterul de pe acoperisul MAI, in urma cu 30 de ani, au fost deschise portile pentru a vizita cladirea unde a functionat CC al PCR pana in data de 22 Decembrie 1989.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri