Ion Iliescu a rememorat cum a trait Revolutia din decembrie 89, cine au fost teroristii, de ce au fost executati atat de repede sotii Ceausescu si cum anarhia a fost un pericol real pentru Romania acum 30 de ani, scrie Digi24, care citeaza Mediafax.

Intrebat unde au disparut teroristii, desi unii au fost filmati prin spitale sau cand au fost prinsi, Ion Iliescu a raspuns: „Asta reflecta situatia in care ne aflam, lipsa totala de organizare pentru procesul la care asistam. Pentru procesul in care intrase viata in general, viata publica din societatea noastra, am putut constata faptul ca atare, dar in ultima instanta faptul ca, pana la urma, indiferent de unde erau, ce erau, ca erau suspiciuni ca erau straini, ca venisera niste arabi care fusesera implicati... nu s-a putut nici asta dovedi, ca aceia au actionat".

Ca urmare, "au fost oamenii legati de interesele clanului Ceausescu, care s-au simtit datori sa isi indeplineasca misiunea lor pentru care fusesera platiti. In momentul in care au vazut ca totul se prabuseste, au si disparut. Si e pacat ca nu au fost judecati ca atare".

Fostul sef al SRI, Virgil Magureanu, a afirmat, de asemenea, ca in acea perioada mai toate serviciile secrete straine au fost prezente in Romania.

Citeste articolul integral pe Digi24.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri