USR a centralizat platile mai multor primarii din tara destinate iluminatului festiv, pe baza datelor obtinute din cadrul licitatiilor si achizitiilor directe din sistemul SICAP. Reprezentantii partidului precizeaza ca acestea nu sunt toate licitatiile, lipsind unele, cum ar fi cele 12 milioane platite de Gabriela Firea prin una dintre companiile municipale "evitand astfel sistemul de achizitii publice".

Harta interactiva poate fi gasita AICI. Reprezentantii USR precizeaza ca in cazul Capitalei, costurile pentru iluminatul festiv si focurile de artificii de Revelion au ajuns la cel putin 53 de milioane de lei, 41 de milioane inregistrati in sistemul SICAP si 12 milioane platite de Gabriela Firea prin una dintre companiile municipale.

"USR pastreaza traditia de a prezenta in fiecare an cheltuielile pe care le fac primariile din toata tara cu iluminatul festiv si artificiile. Este al treilea an in care colegul nostru Florin Pop realizeaza o harta interactiva cu toate licitatiile si achizitiile directe din sistemul SICAP. Lipsesc unele, cum ar fi cele 12 milioane platite de doamna Firea prin una dintre companiile municipale, evitand astfel sistemul de achizitii publice.In schimb, stim ca in Constanta primaria a platit peste 4,5 milioane pentru ornamente! In topul cheltuielilor cu sume peste 500.000 de lei pentru ornamente sunt si Galati, Cernavoda, Blaj, Buzau, Sibiu", se arata in postarea de pe pagina de Facebook a partidului.

Acestia mai adauga faptul ca in Capitala, pe langa milioanele de luminite depuse de Gabriela Firea, primarii din sectoarele 4 si 6 au tinut sa mai plateasca cate 640.000 si respectiv 530.000 de lei pentru ornamente suplimentare.

Sursa foto: Vlad Ispas / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri