O pacienta in varsta de 66 de ani a luat foc pe masa de operatii a doctorului chirurg Mircea Beuran, in spitalul Floreasca din Capitala. Incidentul s-a intamplat duminica, 22 decembrie, iar informatia a aparut in spatiul public sambata, 28 decembrie, dupa postarea deputatului USR, Emanuel Ungureanu. Ministrul Sanatatii, Victor Costache, a declarat ca abia vineri a aflat de incident si a trimis corpul de control pentru verificari.

"Acest incident se pare ca a fost initial musamalizat de catre Directia de Sanatate Publica Bucuresti unde Pintea a numit-o ca director executiv pe Cristina Pelin, filiera PSD. Absolut scandalos, Inspectia Sanitara de Stat care a fost trimisa in cele din urma sa cerceteze cazul, NU I-A LUAT NICIO DECLARATIE CHIRURGULUI BEURAN cel care a fost mana 1 pentru aceasta interventie chirurgicala. Nici ceilalti 2 medici care au fost in sala la momentul tragediei nu au fost audiati. Se incearca, se pare, ca de obicei, gasirea unor vinovati din randul personalului auxiliar", a scris, pe Facebook, deputatul USR, Emanuel Ungureanu.

Pacienta, in varsta de 66 de ani, se afla in stare critica la spital.

"Din spusele asistentelor rezulta faptul ca, Beuran care opera o bolnava de cancer, ar fi folosit gresit substantele de dezinfectie a tegumentelor, a imbibat cu aceste solutii campul operator de sub pacienta si la contactul cu electrocauterul pielea pacientei si campurile sterile au luat foc. Pacienta a ars ca o torta cateva secunde pana ce o asistenta a aruncat un lighean de apa peste masa de operatie. Pacienta incendiata pe masa de operatie este in stare critica, cu arsuri peste 40% din suprafata corpului si se zbate intre viata si moarte!", a mai scris Ungureanu.

Declaratiile asistentelor

"Cand m-am intors in Blocul Operator am simtit un miros puternic de fum si am verificat de unde provine, observand ca focul provine din Sala 1. Intrand in sala 1 am vazut multa apa pe podea si toata lumea prezenta speriata, iar pacienta care se afla pe masa de operatii fumega. S-au facut manevrele necesare unui astfel de incident, urmand ca apoi sa transport pacienta in Sala 2, conform indicatiei medicului dupa care am transportat-o in ATI Poli 2", ar fi declarat una dintre asistente, potrivit deputatului USR Emanuel Ungureanu.

"Ma aflam pe holul blocului operator auzind tipete si galagie,indreptandu-ma catre Sala 1 m-am intalnit cu ingrijitoarea blocului operator care avea o galeata de apa in mana, i-am luat galeata ducandu-ma in sala, ajunsa acolo era mult fum si foc, domnul doctor speriat s-a aplecat peste pacienta care era in flacari. Am aruncat apa stingand focul. Am mutat pacientul in sala 2 la solicitarea medicului", ar fi spus o alta asistenta, potrivit postarii lui Ungureanu.

Ungureanu a declarat, la Digi24, ca detine informatiile de la o asistenta din spital, care este avertizor de integritate.

Confirmarea ministrului Sanatatii

Ministrul Sanatatii a confirmat incidentul de la spitalul Floreasca, pentru Digi24.ro, si a precizat ca a trimis corpul la control la spital pentru a face verificari.

"Am aflat de acest incident deosebit de grav din surse terte. Acest incident nu a fost semnalat de conducerea spitalului, nici de conducerea sectiei, desi acesta este in subordinea Ministerului Sanatatii. (...) N-am aflat de la jurnalisti, am aflat din mediul chirgical. (...) Incidentul s-a intamplat duminica, noi am aflat vineri seara. Ne vom intalni cu doctorul Beuran si vom lua toate masurile, conform legii", a spus Costache, la Digi24.ro.

Sursa foto: Piron Guillaume | Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri