Peste 64 de tone de articole pirotehnice, in valoare totala de 1,3 milioane de lei, au fost indisponibilizate de politisti in cadrul actiunii nationale "Foc de artificii", a anuntat, duminica, Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR), scrie Agerpres.

Actiunea, desfasurata la nivel national, vizeaza verificarea legalitatii desfasurarii operatiunilor cu articole pirotehnice de catre persoanele fizice si juridice.

"Au fost depistate 457 de persoane fizice si juridice neautorizate, fiind constatate 460 de infractiuni si aplicate 229 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 284.619 lei. De asemenea, au fost indisponibilizate, in vederea confiscarii, 64.154 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile F1, F2, F3, F4 si P1, in valoare de 1.311.900 de lei", se arata intr-un comunicat al IGPR.

Conform sursei citate, din cauza nerespectarii legislatiei privind articolele pirotehnice, opt persoane au suferit vatamari, una dintre ele decedand.

Politistii reamintesc faptul ca, potrivit legislatiei in vigoare, persoanele fizice cu varsta de peste 18 ani pot detine si folosi in scop de divertisment doar articole pirotehnice din categoria F1 pe tot timpul anului. Articolele pirotehnice din categoriile F2-F4, P1, P2, T1 si T2 nu pot fi confectionate, importate, comercializate sau folosite de catre persoanele fizice in scopuri de divertisment.

"In contextul aparitiei pe piata romaneasca a articolelor pirotehnice de tip petarda, incadrate in categoria P1, facem precizarea ca acestea nu sunt destinate a fi folosite in scop de divertisment, utilizarea lor fiind permisa in cazuri deosebite, de persoanele aflate in pericol, pentru a indeparta animalele agresive sau salbatice, de catre fermieri sau alte categorii profesionale care utilizeaza aceste articole pirotehnice in scop tehnic. In fapt, aceste articole pirotehnice anterior erau incadrate in categoriile de risc F2 si F3, fiind destinate uzului profesional datorita periculozitatii deosebite, iar ulterior au fost certificate pentru introducere pe piata pe baza scopului declarat (combaterea atacului animalelor salbatice)", se precizeaza in comunicat.

In cadrul actiunii "Foc de artificii", politistii coopereaza cu specialisti din cadrul inspectoratelor teritoriale de munca si de la Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

Sursa foto: meineresterampe | Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri