Autoritatea Nationala de Management al Calitatii in Sanatate (ANMCS) a anuntat ca a suspendat acreditarea Spitalului Floreasca pentru ca nu a raportat in 24 de ore incidentul in urma careia o femeie a ars pe masa de operatie, se precizeaza intr-un comunicat de presa. Decizia a fost transmisa Ministerului Sanatatii.

In timpul suspendarii, care va dura 6 luni, spitalul trebuie sa vina cu un plan de masuri de remediere a deficientelor care au dus la suspendare si sa-l implementeze.

”Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti nu a raportat niciun eveniment advers si niciun alt indicator de monitorizare ​din data de 01.01.2018 si pana in prezent”, precizeaza sursa citata, cu toate ca metodologia de monitorizare a unitatilor sanitare acreditate obliga raportarea evenimentelor adverse in maximum 24 de ore de la aparitie.

Amintim ca evenimentul mediatizat in prezent a fost raportat pe data de 29.12.2019, la 7 zile de la producerea acestuia.

Potrivit ANMCS, suspendarea acreditarii unitatii sanitare se dispune pana la remedierea de catre aceasta a deficientelor care au condus la suspendarea acreditarii, dar nu mai mult de 6 luni de la data intrarii in vigoare a ordinului de suspendare. Totodata, in termen de maximum 5 zile lucratoare de la primirea ordinului, Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti trebuie sa elaboreze si sa transmita un plan de masuri pentru remedierea cauzelor care au condus la suspendarea acreditarii.

”Acest plan trebuie sa contina, pentru fiecare masura, responsabilul desemnat de unitatea sanitara si termenul de indeplinire a masurii”, se precizeaza in comunicatul de presa. De asemenea, pe parcursul perioadei de suspendare, unitatea sanitara trebuie sa raporteze saptamanal catre ANMCS masurile adoptate pentru remedierea neconformitatilor, incetarea suspendarii acreditarii avand loc prin ordin al Presedintelui A.N.M.C.S. dupa verificarea remedierii neconformitatilor cuprinse in planul de masuri.

”Remedierea deficientelor care au dus la suspendarea acreditarii reprezinta conditia obligatorie in vederea initierii vizitei de evaluare a Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti in cadrul ciclului II de acreditare”, arata sursa citata.

Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti a fost acreditat in ciclul I, prin Ordinul Presedintelui ANMCS nr. 515/ 12.08.2016, cu un punctaj total de 70,20%, precizeaza sursa citata. De asemenea, ANMCS arata ca, la momentul acreditarii, nivelul de conformitate a fost de 55% adica exista „o politica de gestionare a riscului generat de aparatele, instrumentele si dispozitivele medicale cu indicatorul procedurii privind prevenirea riscurilor tehnologice pentru fiecare tip de aparat sau dispozitiv medical implementate”.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri