Olimpicii romani se remarca la toate olimpiadele la care participa si revin in tara incarcati cu medalii si distinctii. In 2019, cei 163 de olimpici ai Romaniei au obtinut 192 de premii la concursurile internationale la care au participat. Cele mai multe premii au fost obtinute de elevii liceelor din Bucuresti.

Cei 163 de elevi olimpici au obtinut 61 de medalii, premii si mentiuni la 14 olimpiade internationale, respectiv 139 de medalii, premii si mentiuni la 26 de concursuri regionale pe discipline (juniori si seniori). In total, palmaresul olimpicilor romani a fost, anul trecut, de 192 de distinctii.

Judetul care si-a adjudecat cele mai multe premii a fost Bucurestiul, cu un total de 73 de distinctii, urmat de Covasna (12) si Iasi (11).

Acestea sunt judetele din care elevii romani iau cele mai multe premii

Cum sunt recompensati olimpicii

Sumele acordate olimpicilor variaza intre 2.500 de lei si 12.550 de lei.

Potrivit reglementarilor in vigoare, premiile pentru rezultatele inregistrate la olimpiadele/concursurile internationale au urmatoarele cuantumuri:

  • 12.550 lei - premiul I absolut (obtinut cu punctaj maxim),
  • 9.720 lei - premiul I/medalie de aur,
  • 8.330 lei - premiul al II-lea/medalie de argint,
  • 5.950 lei - premiul al III-lea/medalie de bronz,
  • 4.065 lei - mentiune (sau diplome echivalente).

Sumele in bani acordate elevilor care s-au impus in competitiile regionale (olimpiade balcanice de seniori si juniori, Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada, Olimpiada de Informatica a Europei Centrale, Olimpiada de Chimie „D.I. Mendeleev" etc.) sunt:

  • 4.440 lei - premiul I/medalie de aur,
  • 3.785 lei - premiul al II-lea/medalie de argint,
  • 2.945 lei - premiul al III-lea/medalie de bronz
  • 2.550 lei - mentiune (sau diplome echivalente)
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri