Consiliul National al Elevilor se plange de noua forma a structurii anului scolar si ii cere ministrului Educatiei, Monica Anisie, retragerea proiectului de ordin in acest sens.

Reprezentantii consiliului sustin ca inceperea anului scolar la 14 septembrie 2020 si faptul ca vacanta de iarna nu ar mai fi asimilata cu vacanta intersemestriala ar produce un real dezechilibru din punct de vedere educational, scrie Ziare.com.

"Consideram ca o astfel de masura ar produce haos in sistemul de educatie, intrucat intreaga perioada dintre cele doua vacante (vacanta de iarna, respectiv cea intersemestriala) va fi dedicata doar rezolvarii situatiei scolare si nu aprofundarii materiei, in conformitate cu programa scolara.

Faptul ca proiectul de ordin prevede cel mai scurt an scolar din istoria recenta nu este un aspect imbucurator pentru beneficiarul primar al educatiei - nu structura anului scolar ar trebui sa fie una mult mai aerisita pentru a permite dezvoltarea personala si profesionala a elevului, ci metodele de predare-invatare-evaluare folosite si arhitectura curriculara implementata", se arata in comunicat.

Consiliul Elevilor sustine doptarea unei masuri care sa duca la cresterea calitatii actului instructiv-educativ, in extenso, anul scolar urmand sa inceapa la 1 septembrie si sa se incheie in 1 iunie.

Reprezentantii consiliului au trecut in revista si avantajele unui astfel de an scolar.

"In primul rand, dorim sa atragem atentia cu privire la un fenomen care a luat amploare in sistemul educational, mai ales, in ultimii ani: calendarul examenelor nationale este unul decalat, elevii sunt nevoiti sa sustina aceste examene in toiul verii, in clase care nu sunt dotate cu sisteme de ventilatie, randamentul fiind unul din ce in ce mai scazut.

Conform proiectului de ordin de ministru privind structura anului scolar pentru 2020 - 2021, lansat luni in dezbatere publica de Ministerul Educatiei si Cercetarii, anul scolar 2020 - 2021 incepe in 14 septembrie si se incheie in 18 iunie, fiecare semestru avand 17 saptamani, iar vacanta de primavara e fractionata pentru a include Pastele ortodox si pe cel catolic.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri