Pentru a invata o limba straina, fie una dintre cele mai circulate, precum engleza sau franceza, fie una mai putin folosita, precum coreeana, rusa sau ebraica, adultii trebuie sa scoata din buzunare cateva sute de lei si sa dedice cel putin doua luni pentru un modul sau sa isi aloce saptamanal cateva ore pentru meditatii individuale. Mai multe detalii despre pretul cursurilor de limbi straine in centrele din Bucuresti, dar si optiuni online sau gratuite, cititi in materialul de mai jos.

Centrul de limbi straine Ariel

Ariel, centrul de limbi straine al Universitatii din Bucuresti, organizeaza cursuri generale pentru limbile frecvent folosite, precum engleza, franceza, germana sau italiana, dar si pentru cele mai putin folosite precum japoneza, araba, turca, rusa, ebraica moderna sau ebraica biblica.

Un modul are un numar care variaza intre 32 si 46 de ore, iar durata este de doua sedinte a cate doua ore pe saptamana, timp de doua sau trei luni. Costul unui modul variaza intre 670 si 850 de lei, iar prima rata care trebuie platita este de 400 de lei.

Centrul de limbi straine mai organizeaza cursuri de pregatire pentru examenele Cambridge, dar si cursuri de engleza juridica si de afaceri, cu un numar de 50 de ore si un cost de 850 de lei. Taxele nu acopera, insa, costul manualelor.

Centrul Fides

La Centrul de Limbi Straine FIDES se predau pe tot parcursul anului, fara intrerupere, in grupuri organizate, cursuri de limba engleza, germana, franceza, italiana si spaniola. Cursantii pot invata, pe langa limbile straine europene, coreeana, hindi, persana si japoneza.

Cursurile standard se organizeaza in module de doua luni, in timpul saptamanii (de doua ori pe saptamana cate doua ore) si in weekend (sambata, trei ore). Cursurile intensive dureaza o luna, in timpul saptamanii si se organizeaza de doua ori pe saptamana, cate trei ore, iar cursurile extensive dureaza doua luni si se desfasoara doar in weekend, sambata, trei ore.

Pretul unui modul de limba engleza, limbaj standard, in grup, de 32 de ore este de 590 de lei (dimineata si dupa-amiaza) sau 695 de lei (seara). Un modul de 24 de ore, in weekend, costa 590 de lei. Pentru plata in rate, costul este mai mare cu circa 90 de lei fata de cea platita integral. Materialul de curs costa 80 de lei, iar grupele au intre 6 si 12 cursanti.

Pentru limba coreeana, cursurile se pot organiza fie in format individual fie in format de grup. Un astfel de curs sa organizeaza pe baza unui contract pentru un numar minim de 24 de ore, pretul fiind aproximativ 100 de lei pe ora. Pentru cursurile in format de grup (minim 6 persoane) pretul este de 740 de lei pe modul de doua luni de zile, 24 de ore.

Centrul de meditatii Capri

Centrul de meditatii Capri organizeaza cursuri de limba engleza, franceza, germana si coreeana. Doua ore de meditatii individuale la oricare dintre limbile straine mentionate costa 100 de lei, iar pretul in pereche este de 65 de lei. Modulele de 18 sau 21 de ore pentru incepatori, intermediari sau avansati costa intre 300 si 380 de lei. Cursurile de curierat se organizeaza in sistem one-to-one sau in pereche, iar pretul unei sedinte de doua ore este de 100 de lei.

A_BEST

Abest organizeaza cursuri de limbi straine: engleza, germana, franceza, italiana, spaniola, suedeza, portugheza, rusa si limba romana pentru straini. Centrul de Limbi Straine A_BEST organizeaza cursuri de limba engleza, la cerere, in sistem individual, pereche sau mini-grupa.

Modulul de limba engleza dureaza 30 de ore si se organizeaza in 15 sedinte, orarul fiind luni si miercuri, de la 18:30 la 20:10, pentru un tarif de 490 de lei.

Echo

Echo organizeaza cursuri deschise de limbi straine persoanelor fizice: cursuri de engleza (generala, de afaceri, juridica sau medicala, atat in varianta de club, cat si individuala) si de limba romana pentru straini, dar si cursuri de limba franceza, germana, italiana, maghiara, olandeza, portugheza, rusa si spaniola.

Cursurile se desfasoara individual, semi-individual (2-3 participanti) si deschis (maximum 10). Programul este de doua intalniri saptamanale a cate o ora si jumatate pe sesiune sau o intalnire saptamanala de doua ore sau doua ore si jumatate. Un modul dureaza intre 42 si 60 de ore, in functie de nivelul cursantului, iar pretul variaza intre 600 si 850 de lei. Pretul unui modul de germana, cu 42, 51 sau 60 de ore variaza intre 800, 1.000 si 1.200 de lei.

Cursuri in institute

British Council organizeaza cursuri de limba engleza pentru copii, adolescenti, adulti si studenti. Cursurile de engleza generala costa 1.500 de lei si dureaza circa trei luni, fiind vorba de aproape 34 de ore cu 8 – 16 cursanti in fiecare clasa.

Institutul Goethe din Bucuresti organizeaza cursuri de limba germana cu prezenta si online la pretul de 1.700 de lei, care include testul de incadrare si ofera acces la platforma online si la biblioteca Goethe Institut.

Institutul Cervantes din Capitala ofera cursuri de limba spaniola pentru toate nivelurile, cu o durata de 40 de ore, preturile variind intre 850 de lei (pana in ora 17.00), 920 de lei (dupa ora 17.00) si 970 de lei (in orar de sambata).

Institutul Francez organizeaza, de asemenea, cursuri de limba franceza: sesiuni intensive (sase sedinte, doua ore si 30 de minute, trei saptamani), extensive (doua sedinte, doua ore si 30 de minute, noua saptamani) si sesiuni express (doua sedinte, sapte ore, trei weekend-uri). Pretul unui curs este de 1.200 de lei sau 1.300 de lei, per weekend.

Cursuri si aplicatii online, gratuite sau cu plata

British Council pune la dispozitie cursuri online care costa 138 de lei, per nivel. Fiecare nivel este alcatuit din 40 de lectii de studiu individual si poate fi completat in aproximativ 20-25 de saptamani. Fiecare nivel are cate 8 module.

Tot British Council mai pune la dispozitie cateva aplicatii de mobil gratuite, precum LearnEnglishGrammar, care presupune recapitularea si exersarea notiunilor de gramatica, MyWordBook 2, care implica notiuni de vocabular si Sounds Right, care implica exercitii de pronuntie.

Alte aplicatii sau site-uri gratuite pentru invatarea de limbi straine sunt duolingo.com sau udemy.com.

Sursa foto: Priscilla Du Preez | Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri