Presedintele Klaus Iohannis sustine ideea ca oamenii care doresc sa munceasca in continuare, dupa varsta de pensionare, sa poata face acest lucru pana la 70 de ani. El arata insa ca este vorba doar despre o optiune, nu despre cresterea varstei de pensionare.

„Mi se pare o idee buna. Ne confruntam cu deficit de personal calificat si sunt multi oameni care ar vrea sa continue peste varsta de pensionare. S-ar atenua deficitul de forta de munca iar pesoanele care doresc si sunt apte sa faca acest lucru sunt in general calficate”, a spus Klaus Iohannis.

„Sa fie clar, asta nu inseamna cresterea varstei de pensionare. Este o optiune, nu o obligatie”, a precizat el, citat de Digi 24.

Vicepremierul Raluca Turcan spunea ca exista un proiect care prevede posibilitatea angajatilor sa opteze pentru a lucra pana la varsta de 70 de ani, dar a apreciat ca Romania nu este pregatita pentru acest lucru.

Premierul Ludovic Orban a spus ca aceasta e o tema in discutie.

„Posibilitatea ca dupa varsta de pensionare, in anumite categorii de activitate, oamenii care isi doresc sa lucreze in continuare sa poata lucra fara sa le mai fie conditionata posibilitatea de a lucra de niste decizii administrative. Sa poata lucra pur si simplu mai mult decat varsta de pensionare. E doar o discutie momentan”, a precizat el.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri