Cu ocazia aniversarii Zilei Culturii Nationale, Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa va oferi acces gratuit publicului atat in expozitia permanenta cat si in noua expozitie temporara de reptile vii, deschisa in Sala Multimedia de la parterul muzeului, pe data de 15 ianuarie 2020.

In cadrul celor doua expozitii, vor putea fi vazute aproximativ doua milioane exemplare de nevertebrate si vertebrate care constituie patrimoniul stiintific al muzeului Antipa. Dintre acestea, un milion este reprezentat de insecte, la Antipa existand una dintre cele mai mari si mai valoroase colectii de fluturi din Romania.

Colectiile de vertebrate ale muzeului (amfibieni, reptile, pasari si mamifere) numara aproximativ 50.000 de exemplare, fiind pastrate sub diverse forme, de la animale naturalizate pana la piei, preparate umede, oua sau cuiburi.

Miercuri, 15 ianuarie, vizitatorii vor avea ocazia sa admire comori de patrimoniu care nu se regasesc in expunerea permanenta a muzeului si care fac din Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" un adevarat "jurnal" al biodiversitatii planetei.

Cele 8 vizite gratuite realizate de personal stiintific de specialitate vor fi programate de la orele:

  • 11.00 si 13.00 - in colectia de pasari;
  • 11.00 si 15.00 - in colectia de fluturi;
  • 12.00 si 14.00 - in colectiile de reptile si amfibieni;
  • 13.00 si 16.00 - in colectia de mamifere.

Participarea este gratuita iar inscrierea se face prin formularul de rezervare https://antipa.ro/rezervari/, in limita a 15 locuri/grup. Accesul publicului in Muzeu se va face intre orele 10:00 si 18:00 (ultimul vizitator va intra la ora 17:00).

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri