Spitalului Judetean de Urgenta din Giurgiu va primi echipamente medicale in valoare de 110.000 de euro. Aparatura este sponsorizata de MOL Romania si Asociatia Inima Copiilor si face parte din initiativa prin care va fi asigurat un nivel crescut de ingrijire si o sansa in plus la viata pacientilor aflati in stare grava. Anul trecut, ca parte din aceasta initiativa, compania a decis sa investeasca 425.000 euro in constructia unui heliport pe acoperisul Spitalului Marie Curie.

MOL Romania si Asociatia Inima Copiilor doteaza sectiile de pediatrie, neonatologie, precum si sectia de anestezie si terapie intensiva (ATI) cu echipamente in valoare de 110.000 de euro.

In cadrul acestui proiect, sectiile de pediatrie si neonatologie, precum si sectia de anestezie si terapie intensiva (ATI) vor fi dotate cu urmatoarele echipamente: un ventilator transport, 4 monitoare functii vitale, un defibrilator, un aparat determinare proteina C reactiva, 2 monitoare functii vitale pentru nou nascuti, 2 mese de resuscitare neonatala si 2 incubatoare deschise.

In anul 2019, cele trei sectii au avut peste 5.000 de pacienti, adulti sau nou-nascuti.

”ATI are 15 paturi, iar in 2019 a avut un numar de 1.640 de pacienti dintre care 210 pacienti intubati. De asemenea, pediatria are 37 de paturi si 3.214 prezentari anul trecut, iar sectia de nou-nascuti dispune de 22 paturi, in 2019 fiind tratati 511 bebelusi”, a declarat Mihaela Rata, manager al Spitalului Judetean Giurgiu.

Daca la capitolul aparatura medicala vestile sunt pozitive, nu se poate spune acelasi lucru si despre personalul medical. ”Am cautat tot timpul pediatri, de doi ani de zile scoatem posturi la concurs. Acum avem un tanar medic pediatru care s-a inscris la examen. In general ne descurcam”, a declarat managerul spitalului.

“Dotarea Spitalului Judetean Giurgiu cu aceste echipamente moderne va ajuta la cresterea nivelului de ingrijire medicala. De-a lungul celor 25 ani de activitate in Romania, MOL si-a asumat misiunea nu doar de a contribui la economia comunitatilor unde activeaza si de a oferi locuri de munca, dar si de a se implica in alte aspecte importante ale vietii comunitatilor, asa cum este sanatatea”, a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman al MOL Romania.

Dotarea Spitalului Judetean Giurgiu este a treia colaborare intre MOL Romania si Asociatia Inima Copiilor, dupa proiectul “Niciun copil singur in spital”, adresat copiilor cu probleme medicale grave, parasiti in spital si construirea primului heliport la un spital pediatric din Romania, la Marie Curie, in urma unei investitii de 425.000 euro.

”In ceea ce priveste heliportul de la Marie Curie, suntem intr-un stadiu avansat cu obtinerea tuturor autorizatiilor”, a declarat Camelia Ene.

MOL Romania se implica pe partea de CSR de 15 ani, proiectul Spatii Verzi avand mai bine de 13 ani de cand a fost lansat.

”Avem foarte multe proiecte care acopera diversi piloni ai acestui subiect. Noi lucram cu doua fundatii de foarte mult timp, Fundatia pentru Parteneriat si Fundatia pentru Comunitate, cu care dezvoltam programe care sunt deja recunoscute in Romania. Discutam de Gala Mentor sau de Spatii Verzi, una dintre platformele cele mai vechi de CSR din Romania si in doua saptamani vom anunta urmatoarea editie a acestui proiect”, a declarat Camelia Ene pentru wall-street.ro.

Intrebata cum isi alege compania proiectele in care investeste, CEO-ul companiei spune ca echipa MOL Romania cauta intotdeauna sa aiba impact asupra comunitatilor in care activeaza: ”De asemenea, ne gandim la eficienta si la numarul beneficiarilor acestor proiecte”.

MOL Romania este o subsidiara a MOL Group si una dintre cele mai importante companii petroliere din Romania, cu o prezenta de peste 20 ani pe piata autohtona. MOL Romania are un portofoliu extins de produse si servicii in domeniul comertului de carburanti, lubrifianti, produse petrochimice si bitum. In prezent, compania detine un numar de 227 de statii de servicii, 4 puncte de incarcare a autovehiculelor electrice, situate in 4 statii MOL din Bucuresti, 2 depozite de carburanti, la Giurgiu si Tileagd si un terminal LPG la Tileagd.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri